"Vrlo interesantan transparent"
"Vrlo interesantan transparent"

Honda i Kagava promašili po penal, šampioni Azije ispali u četvrtfinalu, viđen i "panenka" (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.01.15. | 13:13

I drugi meč dana otišao je u jedanaesterce, UAE pobedili posle velike drame

Vrlo interesantan transparentŠampion Azije Japan je posle velike borbe ispao u četvrtfinalu Azijskog kupa pošto je na penale izgubio od Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na kraju regularnog toka meča bilo je 1:1 (1:0 za Emirate). u produžecima nije bilo golova, a u penalima je slabiji tim pobedio sa 5:4.

Još u sedmom minutu su Ujedinjeni Arapski Emirati došli do neverovatne prednosti od 1:0, što niko nije očekivao. Strelac je bio Ali Ahmed Mabkut, a asistent je bio Amer Abdulrahman.

Izabrane vesti

Od tada, pa do poslednjeg sudijskog zvižduka, Japanci su dominirali, uputivši preko 25 šuteva ka golu Madžeda Nasera, ali su prvi put uspeli da ga savladaju u 81. minutu. Tada je Kejsuke Honda iskusno ostavio loptu za Gakua Šibasakija, koji je poslao bombu u donji levi ugao (donji desni golmanov).

Do kraja regularnog toka Japanci su propustili dve predivne prilike, ali nisu imali sreće, oba puta je lopta prošla nekoliko centimetara od stative.

I u produžecima je bio parkiran autobus ispred gola slabijeg tima, pa Japanci nisu imali mnogo prostora, nisu mogli nikuda da proture loptu.

Najbolju priliku u produžecima je propustio Šibasaki, kada su on i Honda prevarili celu odbranu i golmana prilikom izvođenja slobodnog udarca, ali je njegov šut takođe prošao na desetak centimetara od leve golmanove stative.

Odbrana se na kraju isplatila, pošto se pristupilo izvođenju penala, gde je uvek sve moguće, posebno kada su ekipe ovoliko umorne, kao što su vidno bile ove dve.

Penali su počeli onako kako niko nije očekivao, katastrofalnim promašajem Kejsukea Honde. Šutem sa bele tačke je iz Sidneja dobacio loptu do Brizbejna. Bilo je gusto do samog kraja, promašio je i Kagava, a njegov promašaj je iskoristio Ahmed, koji je poslao svoju reprezentaciju u naredno kolo.

Pogledajte vrlo interesantan penal Omara Abdulrahmana, takozvanog "panenku".

Protivnik Emirata u polufinalu biće domaćin Australija, dok će drugi par biti Irak - Južna Koreja.

(FOTO: Action images)


tagovi

ujedinjeni arapski emiratiŠinđi KagavapanenkaOmar AbdulrahmanKeisuke HondaJapan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara