Honda se vraća u Evropu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 10:45

Japanac dobio ponudu iz Portugalije

Godinu dana posle iznenađujućeg transfera u brazilski Botafogo, japanski veteran Keisuke Honda najverovatnije napušta zemlju fudbala.

Japanac je dobio ponudu portugalskog prvoligaša Portimonensea na koju još nije odgovorio ali ima još vremena da to uradi. Njemu ugovor sa Botafogom ističe u februaru kada se završava brazilski šampionat i najverovatnije ga neće produžiti. Zato Portimonense ne žuri i nada se pozitivnom odgovoru Honde do kraja januara.

Izabrane vesti

Honda je prošlog januara došao u Botafogo kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Viteseom. Dočekan je kao velika zvezda i očekivalo se da makar donekle vrati sjaj posrnulom velikanu iz Rio de Žaniera. Odigrao je 27 mečeva i postigao tri gola ali se utopio u sivilo u kojem Botafogo živi prethodnih godina.

Posle nedavne smene argentinskog trenera Ramona Dijaza, bio je prilično ljut.

„Neverovatno! Počinjem da razmišljam o odlasku“, napisao je Honda na društvenim mrežama.

Razlog njegove ljutnje je haotično poslovanje Botafoga. Trener Dijaz je došao na klupu samo dvadesetak dana ranije. Bio je čak četvrti Hondin trener u Botafogu za menje od godinu dana što se Japancu nikako nije svidelo.

Botafogo se nalazi na 18. mestu na tabeli i u preostalih 10 kola ga čeka grčevita borba za opstanak. Doduše, ni u Portugaliji mu nije svetla perspektiva jer se Portimonense nalazi na poslednjem mestu prvenstvene lestvice.

Honda ima 34 godine, a pre Botafoga i Vitesea je igrao za australijski Melburn, meksičku Pačuku, Milan, CSKA iz Moskve, Venlo i Nagoju.


tagovi

BotafogoKeisuke HondaZimski prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara