(©Reuters)
(©Reuters)

Horhe Mesi obrnuo ploču: Ne verujem će se Leo vratiti u Barsu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 08:54

„Novac nije problem, ali teško da će se ostvariti transfer“, kaže otac argentinskog asa

"Saga Mesi" se nastavlja nesmanjenom žestinom. Horhe Mesi, otac argentinskog asa, u ponedeljak je poručio da njegov sin želi da se vrati u Barselonu i nagovestio da je posao pri kraja, podigao ceo grad na noge, a onda je sve ponovo jednim potezom ohladio.

Iako je juče stigla informacija da je La Liga dala zeleno svetlo Barseloni za njen ekonomski plan za narednu sezonu, u kojem je stvoren prostor za Mesijev povratak, pa iako je Horhe Mesi dobar deo dana proveo u razgovoru sa Đoanom Laportom, predsednikom katalonskog kluba, nešto tu, očigledno, ne štima do kraja. Kockice se ne slažu kao u pravom pazlu, negde nešto štrči, što za sada niko ne otkriva šta je.

Izabrane vesti

Istim ljudima, tv ekipi „Hihantes“, kojima je dao izjavu da Leo želi da se vrati u Barsu, Horhe Mesi je sada izneo drugačiji stav.

Nije stvar u novcu, Leo je spreman da igra i besplatno. Ali, ne verujem da će se njegov povratak desiti, situacija oko toga je veoma teška“, rekao je Mesi senior.

Kako je, navodno, izjavio jedan od problema je što španska štampa ne gleda blagonaklono na Leov povratak, što ga pogađa. Ne želi najbolji igrač Mundijala u Kataru da se njegov transfer u Barselonu predstavlja kao beg u sigurnu kuću.

Leo je imao dve veoma teške godine u Parizu“, dodao je Mesi senior.

Ono što španski mediji otkrivaju je da bi Lionelu Mesiju plata u Barseloni bila 13.000.000 evra, da bi ugovor bio potpisan na 1+1 godinu i da porodica argentinskog, pogotovo supruga Antonela, forsiraju ideju za povratak u Kataloniju.

Dodatni problem u celoj priči je što Saudijci, koji su dali Lionelu Mesiju ponudu kakva nije viđena u istoriji sporta (1.200.000.000 evra za dve godine) pritiskaju da se doskorašnji as Pari Sen Žermena konačno izjasni da li dolazi ili ne. Familija Mesi, pak, pokušava da dobije još koji dan u tim pregovorima, jer je očigledno da Leo želi prevashodno u Barsu. Pa, ako ne uspe da se taj posao završi, onda bi gledao alternativna rešenja.

U svakom slučaju, očekuje se da do kraja nedelje saga o Lionelu bude završena.


tagovi

BarselonaLionel MesiHorhe MesiĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara