Slavlje igrača Brajtona na Old Trafordu (©Reuters)
Slavlje igrača Brajtona na Old Trafordu (©Reuters)

Horor početak Ten Haga na Old Trafordu: Brajton očitao lekciju Junajtedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.08.22. | 16:53

Kristijano Ronaldo počeo na klupi, a po ulasku u igru nije uspeo da spreči poraz - 1:2 (0:2)

Copy 2021/2022, paste 2022/2023.

Neorganizovano, dekoncentrisano i nesigurno odigrao je Mančester junajted na otvaranju sezone od koje se očekuje da klub izađe iz krize. U novu borbu za bodove klub sa Old Traforda ušao je drugim uzastopnim porazom od Brajtona.

Izabrane vesti

Posle majskih 0:4 u gostima, ove nedelje bilo je 1:2, a igra je podsećala na veći deo prošlog takmičarskog ciklusa, koji su Crveni đavoli završili na šestom mestu Premijer lige.

Već u prvom poluvremenu plavo-beli su stigli do lepe prednosti pogocima Paskala Grosa posle tromih i dekoncentrisanih reakcija domaćih igrača. Kod prvog gola prednjačio je Hari Megvajer, kod drugog Kristijan Eriksen.

Nije uspeo Erik ten Hag da trgne ekipu u odnosu na ono što je zatekao. Istina, imao je tokom priprema problem sa nezadovoljnim Kristijanom Ronaldom, kog je ostavio na klupi, ali je već početkom drugog poluvremena morao da ga pošalje na teren, Uneo je Portugalac živost, u 60. minutu spojio sa golom Markusa Rašforda, ali se reprezentativac Engleske obrukao. Tačnije, maestralno je intervenisao Robert Sančez pred svojim golom.

Pet minuta kasnije ponovo je Rašford bio u šansi, ali ovaj put Španac nije morao da brani. Iz dobre pozicije, doduše iz voleja, napadač Junajteda šutirao je visoko preko gola.

Kada već nisu mogli sami, domaćinima su pomogli igrali Brajtona da zatresu mrežu. Učinio je to Aleksis Mekalister posle nesporazuma sa golmanom Sančezom na centaršut iz kornera. Bili su tu Megvajer i Dalot da zasmetaju, ali ne i da upute šut...

Iako je bilo dovoljno vremena da se izbegne poraz, fudbaleri Junajteda to nisu uspeli. Imali su inicijativu - nisu bili konkretni. Zanimljivo, posle Ronalda koji je ušao umesto Freda u 53, Ten Hag je napravio samo još jednu izmenu do 90. minuta. U 68. je Doni van de Bek zamenio Skota Mektominija, da bi tek u nadokandi šansu dobili Malasija i Garančo. Tek to je bilo prekasno da se izbegne poraz...

Probao je Holanđanin da pokaže autoritet i ostavio Ronalda koji traži transfer na klupi, šansu je pružio Kristijanu Eriksenu, ali čini se da Danac posle velikih zdravstvenih problema neće moći da odigra na vrhunskom nivou. Olako je u 39. minutu izgubio duel na sredini terena, potom i kaskao za protivničkim igračima u pokušaju da spreči kontru iz koje je iznikao drugi gol Brajtona.

Iako oslabljeni odlaskom dvojice važnih igrača (Marka Kukurelje u Čelsi i Iva Bisume u Totenhem) igrači Brajtona prikazali su partiju vrednu pohvala. Disciplinovano i bez panike uspeli su da sprovedu u delo zamisli sjajnog Grema Potera. Posle dva gola u kratkom razmaku prepustili su inicijativu rivalu i koncentrisali se na odbranu. Bilo je propusta koje bi druge ekipe možda kaznile, ali u Mančester junajtedu trenutno nema ko.

Markus Rašford se očigledno ne snalazi u ulozi najisturenijeg igrača, pa se otud i pominje da bi na Old Traford uskoro mogao Marko Arnautović iz Bolonje.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Petak

Kristal Palas - Arsenal 0:2 (0:1)

/Martineli 20, Guehi 85ag/

Subota

Fulam - Liverpul 2:2 (1:0)

/Mitrović 32, 72pen - Nunjez 64, Salah 80/

Bornmut - Aston Vila 2:0 (1:0)

/Lerma 2, Mur 80/

Lids - Vulverhempton 2:1 (1:1)

/Rodrigo 24, Nuri 71ag - Podense 6/

Njukasl - Notingem Forest 2:0 (0:0)

/Šer 58, Vilson 78/

Totenhem - Sautempton 4:1 (2:1)

/Sesenjon 21, Dajer 31, Salisu 61ag, Kuluševski 63 - Provs 12/

Everton - Čelsi 0:1 (0:1)

/Žoržinjo 45+9pen/

Nedelja

Lester - Brentford 2:2 (1:0)

/Kastanj 33, Djusburi-Hol 46 - Toni 62, Dasilva 86/

Mančester junajted - Brajton 1:2 (0:2)

/Mekalister ag 68 - Gros 30, 39/

17.30: (7,50) Vest Hem (4,70) Mančester Siti (1,47)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedKristijano RonaldoPremijer ligaBrajton

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara