Hoselu (©Reuters)
Hoselu (©Reuters)

Hoselu je De La Fuenteov džoker, Španija ponovo preko Italije do finala Lige nacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 22:47

Crvena furija golom napadača Espanjola u finišu stigla do trijumfa

Španija će po drugi put igrati u finalu završnog turnira Lige nacija. I ponovo je na putu ka meču za trofej bila bolja od Italije. Nisu Azuri uspeli da se revanširaju Crvenoj furiji za poraz od pre dve godine u istoj fazi turnira, poklekli su u finišu dramatičnog meča u Enšedeu (2:1), pa će u nedelju na istom mestu za treće mesto igrati protiv domaćina Holandije. Španci će pak na megdan Hrvatskoj, da pokušaju da na popravnom urade ono što u drugom izdanju Lige nacija nisu uspeli protiv Francuske.

I na prilici mogu da zahvale Hoseluu. Iskusni napadač Espanjola ušao je u igru u 84. minutu i samo četiri minuta kasnije doneo pobedu Špancima, potvrdivši da bi mogao da bude džoker Luisa de la Fuentea.

Izabrane vesti

Novi selektor Španije ga je i “doveo“ u selekciju u martu ove godine, protiv Norveške je pod njegovom palicom debitovao za nacionalnu selekciju i posle samo četiri minuta provedenih u dresu državnog tima postigao dva gola! Večeras je, u tek trećem meču, stigao i do trećeg pogotka, čime je nagovestio da bi i Real Madridu (danima se priča o njegovom prelasku u redove Kraljevskog kluba) mogao da posluži kao odlična opcija sa klupe. Svakako bolja od Marijana Dijaza...

HOSELOUV GOL POGLEDAJTE OVDE

Uvodnu fazu utakmice obeležile su greške. Velike, skupo plaćene greške. Prvu su napravili Italijani, preciznije kapiten Azura Leonardo Bonuči. Petljao je iskusni defanzivac, nije na vreme krenuo ka lopti koju mu je poslao Đanluiđi Donaruma, Jeremi Pino ju je oduzeo i posle samo 175 sekundi doveo Špancima prednost (gol pogledajte OVDE).

Međutim, nije vođstvo Crvene furije trajalo dugo. Za to je kriv još jedan momak što ga je De la Fuentes promovisao u reprezentativca - Robin Le Norman. Nije štoper Sosijedada odigrao nimalo lošu partiju, ali je neće pamtiti po najboljem, jer skrivio je penal. Pokušao je da izblokira poprilično bezopasan udarac Nikola Zaniola, nepažljivo ostavio ruku u vazduhu i dao povod glavnom arbitru Slavku Vinčiću da pokaže na belu tačku. Čiro Imobile je preuzeo odgovornost i već u 11. minutu poravnao rezultat (gol pogledajte OVDE).

Mogli su lako Italijani i do preokreta deset minuta kasnije, Davide Fratezi je umakao Đordiju Albi na desnom boku sredinom poluvremena i lukavo poslao loptu kroz noge Unaiju Simonu, ali je VAR pokazao da se vezni fudbaler Sasuola aktivirao iz minimalnog ofsajda, pa se na odmor otišlo nerešenim rezultatom.

Međutim, malo je falilo da ga Mikel Merino promeni na samom početku nastavka. Našao se vezni fudbaler Sosijedada sam na drugoj stativi posle jedne ubačene lopte, trebalo je samo da loptu ubaci u mrežu, što bi i uradio samo da Donaruma nije naprasno izronio ispred njega i sjajnom intervencijom sprečio novo vođstvo Španaca. Našli su se Italijani u tim trenucima pod velikim pritiskom, pripretio je odmah zatim i Alvaro Morata, dva minuta kasnije i Rodri umalo atraktivno pogodio volej udarcem posle odbitka...

Ipak, Azuri su preživeli i vremenom uspeli da se vrate u ravnopravan položaj, a kako se utakmica bližila kraju, i jedni i drugi su sve više obarali ritam, odavajući utisak da žele produžetke, možda i penale kojima su pre dve godine odlučili finalistu Evropskog prvenstva. Hoselu je pak bio jedan od onih koji želeo drugačije. Ušunjao se 33-godišnji Španac iza leđa Frančeska Ačerbija, koji je zakasnio da izađe, i odbitak posle šuta Rodrija sa distance pospremio preko već savladanog Donarume. Igrao se 88. minut. Italijani nisu imali mnogo vremena da pronađu način da se još jednom vrate u meč. I na kraju ga nisu ni pronašli.

LIGA NACIJA – POLUFINALE (HOLANDIJA)

Sreda

Holandija – Hrvatska 2:4 p.p. (2:2, 1:0)

/Malen 34, Lang 90+6 – Kramarić 55, Pašalić 72, Petković 98, Modrić 116/

Četvrtak

Španija - Italija 2:1 (1:1)

/Pino 3, Hoselu 88 - Imobile 11pen/


tagovi

Fudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija ItalijeHoselu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara