Kodi Gakpo i Andrej Kramarić (©Reuters)
Kodi Gakpo i Andrej Kramarić (©Reuters)

Hrvati bi da sruše De Kajp, neosvojivu tvrđavu već 23 godine

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.06.23. | 10:53

Liga nacija: Četa Zlatka Dalića danas (20.45) gostuje u Roterdamu domaćinu Holandiji u prvom meču polufinala najmlađeg takmičenja pod okriljem UEFA. Vatreni bez Joška Gvardiola, Kodi Gakpo “lažna devetka” Lala

Najmlađe reprezentativno takmičenje pod okriljem UEFA, Liga nacija, ulazi u samu završnicu. Četiri selekcije odlučiće o šampionu trećeg izdanja – Holandija, Hrvatska, Španija i Italija. Prvu krunu uzela je Portugalija, drugu Francusku, a sigurno je da ćemo dobiti i trećeg prvaka u ovom takmičenju.

Holandija je dobila domaćinstvo , a Lale večeras (20.45) u Roterdamu na stadionu De Kajp dočekuje bronzanu reperezentaicju sa Mundijala u Kataru, Hrvatsku. Imaće četa Zlatka Dalića šansu da sruši tvrđavu popularnog “Tiganja” gde Holandija nije poražena već 23 godine.

Izabrane vesti

Noge igrača su umorne, misli su okrenute ka nekim egzotičnih destinacijama, ali borba za pehar, pa makar ono najslabije takmičenje, daje motiv. U taboru Vatrenih svi su prethodnih dana pričali o incidentu sa asom Hajduka Markom Livajom koja je punila stupce medija u “lijepoj njihovoj”.

20.45: (2,10) Holandija (3,40) Hrvatska (3,60)

Povredio se i stub odbrane Joško Gvardiol, koji će biti zvezda prelaznog roka u Evropi ovog leta. Njegovo mesto zauzeće iskusni štoper grčkog šampiona AEK-a Domagoj Vida. Udarna trojka na sredini terena je “zakucana” godinama, Brozović-Modrić-Kovačić. Andrej Kramarić će biti najisturniji u špicu, dok će s krila da mu pomažu Ivanušec i Pašalić.

Luka Modrić gazi 37. godinu, ali je uvek tu za reprezentaciju, ne pomišlja da kaže zbogom omiljenom dresu.

Pre svega igramo protiv mlade i talentovane ekipe koja se u poslednjih nekoliko godina vraća na stare staze. Ima kvalitetnu generaciju. Biće teško, igraju pred svojim navijačima. Biće i naših mnogo i to će nam biti dodatan motiv i posticaj. Po meni su šanse 50-50. Na nama je da damo sve od sebe i pružimo maksimum. Dolazimo puni entuzijazma, sjajno smo radili, dobro se osećamo i nadam se da ćemo to da pokažemo u sredu”, poručio je Modrić, prenosi portal germanijak.hr.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE KODI GAKPO DA ZATRESE MREŽU VATRENIH JE 3,50.

Zlatko Dalić ponosan je na svoje igrače bez obzira kako ovaj turnir završi.

"Moram da pohvalim momke koji su radili sjajno, s puno energije i motiva kao da je početak sezone, a ne kraj. I to nam je cilj pokazati u ove dve utakmice. Želimo da uživati u fudbalu. Ovo je sjajno što smo napravili. Čeka nas sjajan domaćin. Bili su u vrhu svetskog fudbala, sada se vraćaju. Bie teško pred njihovom publikom, ali već biti među četiri u Evropi je sjajan uspeh”, istakao je selektor Kockastih.

Na kormilu Holanđana vratio se Ronald Kuman koji je nasledio Luja van Gala posle Mundijala u Kataru.

"Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Odradili smo mnogo treninga, a s nama su bili igrači koji su igrali finale Lige šampiona. S obzirom na sve ono čemu sam svedočio ovih dana, nosim u sebi dosta optimizma uoči utakmice koja bi nam mogla da donese finale”, rekao je Kuman.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU HOLANDIJE PROTIV HRVATSKE.

Trener Lala pohvalio je Luku Modrića.

"On je odlično spremljen, jedan je od ključnih igrača koga ćemo morati da zatvorimo, ali nije Hrvatska samo Modrić", dodao je nekadašnji trener Barselone.

Ulogu “lažne devetke” mogao bi da dobije Kodi Gakpo, dok se u startnoj postavi očekuju u Damfris i Ake koji su pre samo četiri dana igrali finale Lige šampiona u Istanbulu.

HOLANDIJA – HRVATSKA (20.45)

ROTERDAM – Stadion: De Kajp. Kapcitet 47.500. Sudija: Kovač (Rumunija)

HOLANDIJA (4-3-3): Bijlo – Damfris, Van Dajk, Ake, Blind – Vajnaldum, Vifer, De Jong – Simons, Malen, Gakpo

HRVATSKA(4-3-3): Livaković – Juranović, Šutalo, Vida, Perišić – Kovačić, Brozović, Modrić – Ivanušec, Kramarić, Pašalić

LIGA NACIJA – POLUFINALE (HOLANDIJA)

Sreda

20.45: (2,10) Holandija (3,40) Hrvatska (3,60)

Četvrtak

20.45: (2,35) Španija (3,25) Italija (3,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Holandijereprezentacija HrvatskeLiga nacijaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara