Stadion Poljud (©Reuters)
Stadion Poljud (©Reuters)

Hrvatska: Da li Hajduk može da donese titulu Dinamu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 15:38

Na Poljudu sve boljim Splićanima stiže Osijek Nenada Bjelice. Tim iz Slavonije i dalje gaji nade da može da skine Modre s trona

Misli Modrih nedeljama su bili u Ligi Evrope. Dinamo je odigrao fantastično ove sezone, izbacio veliki Totenhem, ali Viljareal je u četvrtfinalu bio nepremostiva prepreka za Zagrepčane. Do kraja sezone šampion Hrvatske se okreće prvenstvu. Osam kola pre kraja ima dva boda više od najbližeg pratioca Osijeka, ali i utakmicu manje.

Tim iz Slavonije, koji predvodi Nenad Bjelica, prošle nedelje je prekinuo niz od tri trijumfa remijem (2:2) u Koprivnici protiv Slavena. I dalje je trka za titulom otvorena, a danas (20.30) na Poljudu bi čak mogao i šampionat da bude izvesno odlučen kada je pitanje prvo mesto. Hajduk bi mogao da pomogne ljutom rivalu, ali i da nastavi trku sa Goricom i Rijekom za "kotu 3". Osiječani nemaju izbora. Ako žele istorijsku prvu krunu i nastavak trke s Dinamom, moraju da pobede Splićane koji su sakupili 10 bodova u prethodna četiri kola.

Izabrane vesti

20.30: (2,95) Hajduk (3,00) Osijek (2,45)

Italijan Paolo Tramecani pokrenuo je uspavanog velikana s Poljuda.

"Za mene je ovo jedna u nizu važnih utakmica do kraja sezone. Moramo da se suprotstavimo jakom rivalu. Moramo biti veoma oprezni i znati da odgovorimo na njihov sastav i način igre. Istovremeno moramo da nastavimo sa svojom igrom koja nam je donela dobre rezutate u poslednje vreme“, rekao je Tramecani za sajt kluba.

U poslednjem kolu Hajduk je slavio sa 1:0 na gostovanju kod Istre 1961. Splićani su sačuvali mrežu na tri od poslednje četiri utakmice.

Tri međusobna duela odigrali su ove sezone Hajduk i Osijek. U prvom susretu odigranom u Gradskom vrtu Hajduk je pobedio sa 2:1, na Poljudu je bilo 1:1 početkom novembra prošle godine. U poslednjem dvoboju Osijek je dobio na svom terenu sa 2:0.

18.05: (2,05) Gorica (3,25) Slaven (3,50)

Gorica je do skora bila viđena na trećem mestu, ali tim za koji igra nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ognjen Mudrinski već pet mečeva ne zna za trijmf u HNL-a. Rijeka je sve bolja, prišla je na samo četiri boda, dok je i Hajduk u igri. Slaven je u seriji od četiri remija. Domaćini su potrebniji bodovi za izlazak iz krize i otkljanej pretnje od Riječana i Splićana.


tagovi

OsijekNenad BjelicaHNLHrvatska 1Hrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara