(© rakow.com)
(© rakow.com)

Hteo ga Piksi, htela ga Zvezda, sad ga želi i Ćabi Alonso: Leverkuzen daje 7.000.000 evra za Vladana Kovačevića

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 11:45

Rakov se premišlja

Došao je na mala vrata, sva je prilika da će izaći na velika. Kad-tad. Možda već do kraja tek započetog letnjeg prelaznog roka, pošto je status najboljeg golmana u Poljskoj lansirao Vladana Kovačevića u žižu interesovanja. Toliko da je na adresu Rakova, šampiona države, stigla konkretna ponuda.

Kako javljaju tamošnji mediji, 25-godišnji golman je na listi želja Bajera iz Leverkuzena. Čak je nemački klub poslao dopis na adresu Rakova, u kome obavešava čelnike da je voljan da ponudi 7.000.000 evra za čuvara mreže koji je bio jedan od presudnih faktora za osvajanje titule. Rukovodstvo Rakova još nije odgovorilo na ponudu, deluje da se premišlja, s jedne strane želi da istraje u nameri da za slobodu Kovačevića dobije makar 10.000.000 evra, koliko je njegovu vrednost procenio Pjotr Obidžinski, novi predsednik kluba, a sa druge upada možda u zamku da mu cena padne. Ovih 7.000.000 evra deluju više nego dobro, ako se zna da je doveden iz Sarajeva za svega 300.000 evra leta 2021.

Izabrane vesti

U međuvremenu je stasiti golman toliko napredovao da se najpre pominjao kao želja Dragana Stojkovića Piksija, ali do presvlačenja u dres reprezentacije Srbije još nije došlo (ranije branio samo za mladu selekciju Bosne i Hercegovine, te bi nesmeteno mogao da promeni fudbalsko državljanstvo), a onda i kao plan Crvene zvezde u danima spoznaje da novi trener Barak Bahar ne računa na Milana Borjana, da bi se u međuvremenu Izraelac, ipak, opredelio za sunarodnika u liku Omrija Glazera.

Kovačević je tako ostao u Rakovu, ali je pitanje dokle. Poljaci svakako imaju povoljnu poziciju, Vladan je vezan ugovorom do leta 2026. i mogu da drže cenu. Opet, tržište je često nepredvidivo i ovih 7.000.000 evra su primamljivi. Bilo da ga Rakov proda sad, bilo da dobije koliko traži Obodžinski, biće to najskuplji izlasni transfer u istoriji kluba, pošto će nadmašiti granicu od 5.000.000 evra, koliko je Salcburg platio štopera Kamila Pjatkovskog leta 2021.

Kovačević je na 66 utakmica u dresu Rakova ostao nesavladan na 35, što je vrlo dobar prosek. Dvaput uzastopno je proglašen za najboljeg golmana poljskog prvenstva i to je bio signal Ćabiju Alonsu, treneru Leverkuzena da krene po njega. Doduše, Lukas Hradecki jeste prvi izbor na Baj areni, ali ako se zna da se Andrej Lunev vratio u Zenit, a Lenart Bril posle pozajmice u Unionu ostao trajno u Berlinu, nametnula se među Farmaceutima potreba za angažman još jednog golmana. Izbor je pao na Kovačevića.

Ukoliko se posao realizuje, profitiraće i njegov prethodni klub, Sarajevo. Kad ga je prodavalo Poljacima, zadržalo je pravo na 15 odsto od narednog transfera, pod pretpostavkom da to bude 7.000.000 evra, onda će bordo klub dobiti oko 1.000.000 evra.


tagovi

prelazni rokLetnji prelazni rok 2023Vladan KovačevićRakovPoljska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara