(©Reuters)
(©Reuters)

Hulk izgubio skoro pet kila na utakmici sa Gremiom

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.11.23. | 04:30

A, to mu čak nije ni rekord

Dešava se da sportisti od velikih napora tokom takmičenja izgube na kilaži. Pogotovo vozači Formule 1 posle svake trke izađu iz bolida lakši nego što su u njega ušli. Ali, nekadašnji brazilski fudbalski reprezentativac Hulk spada u ekstremnije slučajeve.

Brazilski Globo je objavio da je Hulk na utakmici protiv Gremija minulog vikenda izgubio za 90 minuta na terenu nešto malo više od 4,5 kilograma! Fudbaler razornog šuta se izmerio pre izlaska na teren i vaga je pokazala 97,4 kilograma, dok je po povratku s utakmice pokazala 92,9 kilograma.

Izabrane vesti

A, to je gotovo redovan slučaj kada je Hulk u pitanju, samo nekada izgubi koje kilo više, nekad koje kilo manje. Pre dve godine doktor Roberto Kjari je objasnio da je to posledica velikog napora i da je organizam fudbalera Atletika Mineira takav da brzo gubi na kilaži.

Mnogo se znoji, što nije loša stvar, jer se na taj način izbacuje toplota iz organizma. A, taj proces omogućava da se kilogrami brže tope“, ispričao je doktor Kjari.

Ovih 4,5 kilograma nisu čak ni Hulkov rekord. Prošle godine ne utakmici protiv Flamenga u Kupu Brazila vratio se sa terena šest kila lakši!


tagovi

HulkAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara