Skandinavsko sparingovanje

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.03.20. | 12:03

Heken na Jenćeping, Huskvarna na Atvidaberg

Slaba ponuda fudbala ovih dana tera nas da "kopamo" dublje. U nedostatku šampionata na koje smo navikli "tugu" lečimo onim slabijim - ali čini se izvesnijim - kao i prijateljskim duelima u kojima dominiraju Šveđani.

Danas je na programu pregršt skandinavskih dvoboja, a mi smo odabrali dva za koja verujemo da će doneti uzbuđenja.

Izabrane vesti

Za početak, Heken igra sa Jenćepingom (13.00). Samo jednom se na četiri protekla dvoboja ovih rivala desilo da jedna strana ne zatrese mrežu. Svaki preostali put došao je GG.

Heken je kompletnu prošlu sezonu igrao solidno, iako nije uspeo da se kvalifikuje za Evropu, čemu se potajno nadao. Ekipa Andreasa Elme završila je kao 6. na tabeli, sa 17 bodova manje od prvaka Jurgordena. U novoj sezoni žuto-crni su već odigrali tri meča u Kupu Švedske, gde su ostvarili sve pobede. Najpre je pap GAIS (3:0), a potom Eskilsmine (4:0) i Estersund (2:0).

Jenćeping je protekle sezone vodio veliku borbu za promociju u najviši rang, ali nije uspeo. Stigli su zeleno-beli do četvrte pozicije i ostali prvi ispod crte, pa u predstojećoj sezoni žele da poprave stvari. U Kupu su takođe igrali tri meča, ali su ispali u grupnoj fazi.

U preostalom duelu Huskvarna će se nameriti na Atvidaberg (13.30). Biće to duel dva četvrtoligaša, s tim da je Atvidaberg novi u tom rangu. Huskvarna je prošle sezone bila nadomak ulaska u treću ligu, ali je u finišu zaribala i moraće da sačeka barem godinu na promociju. U pripremi za novu kampanju ekipa je odigrala samo jednu prijateljsku utakmicu, u kojoj je savladala Utsiktens sa 2:1.

Sa druge strane, Atvidaberg nije uspeo da sačuva status trećeligaša. Remi u poslednjem kolu sa Lundsom nije bio dovoljan da se izbegne selidba u četvrtu ligu. Dok su svi šampionati u Švedskoj pauzirani, Atvidaberg formu održava sparingovanjem. Pobedio je Silviju nedavno sa 3:2.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara