©Starsport
©Starsport

Humska slatko gostovanje za fenjeraše: Partizan bez odbrane preslab i za Radnik

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.03.23. | 18:05

Surduličani nastavili crn niz Partizana na domaćem terenu, maestralni golman gostiju sačuvao ceo plen i postao prvi u Srbiji koji je odbranio penal Nathu (2:1)

Kraj tunela u kojem su crno-beli i svetlo na njemu još nije ni na vidiku. Demoralisani i bezlični Partizan trenutno je lak plen i za fenjeraša Radnik koji je pobedom nastavio crnu seriju rivala u Humskoj i stigao do dragocena tri boda (2:1). Tim koji je sezonu počeo sa najvišim ambicijama i Ligom šampiona kao primarnim ciljem, ovog proleća redovna je mušterija čak i na svom terenu gde je upisao i peti uzastopni meč bez pobede.

Porozne odbrane, bez konkretnog rešenja u ofanzivi, Partizan je ostavio utisak tima koji se pomirio sa sudbinom i koji bi sutra, da mu neko ponudi potpisao kraj sezone i brukanja protiv ekipa čiji je primarni i jedini cilj opstnak u eliti.

Izabrane vesti

Tim za koji su ovog proleća u Humskoj preveliki zalogaj predstavljali i novosadska Mladost, Radnički iz Kragujevca i Kolubara, poklekao je pred još jednim autsajderom i tako režirao svojoj publici još jedno traumatično iskustvo u 2023. godini. Potpuno u kontraritmu, crno-beli su uspeli da i pored dvocifrenog broja pretnji tokom prvog poluvremena na odmor odu sa dva gola zaostatka, zahvaljujući Andriji Raduloviću i Ranku Jokiću, a dan za zaborav domaćina upotpunio je i nerealizovani penal Bibarsa Natha, prvi u crno-belom dresu, posle 29 pretočenih u golove. Osim što je postao prvi golman u Srbiji koji je odbranio penal Izraelcu, sjajni Stefan Ranđelović u završnici utakmice uspeo je da zaustavi još nekoliko zicera, te se pogodak Rikarda Gomeša u 82. minutu ispostavio samo kao utešni za domaćina.

Nije Partizan izvukao pouku iz prve pretnje Surduličana u 7. minutu kada je Zoran Danoski kreirao kontranapad za Andriju Radulovića, ali je hitri Kotoranin lošim udarcem, u bliži ugao, prosuo izglednu šansu i značajno olakšao posao Aleksandru Popoviću. Ni korner koji je usledio, a posle kojeg je Dušan Stevanović pogodio stativu nije predstavljao lekciju odbrani crno-belih. Uspavana defanzivna linija crno-belih, bez previše posla usled pritiska koji su kreirali ofanzivci domaćina, izgledali su potpuno izgubljeno prilikom svake od malobrojnih pretnji gostiju.

Zgusnuti u 20 metara od svog gola, fudbaleri Radnika su čekali priliku da preko Milana Makarića zaprete Aleksandru Popoviću, a povratnik u srpski fudbal iskustvo je naplatio u 11. minutu kada je na leđima izdržao Svetozara Markovića i kreirao kontru za popravni Radulovića koji je reagovao znatno bolje nego četiri minuta ranije i naplatio lošu reakciju Igora Vujačića.

Vodeći gol gostiju nije uticao na promenu odnosa snaga, te se nastavila inicijativa Partizana koje su plod bile brojne šanse. Niz pretniji stavio je na iskušenja defanzivce gostiju, ali je uz disciplinu rivala protiv Partizana bila i sreća, te će se u Humskoj bez dileme pitati kojim tokom bi otišao susret da se udarac Kvinsija Meniga u 16. minutu umesto u teren, od stative odbio u mrežu, da je Aleksandar Filipović gađao koji centimetar preciznije u narednom napadu, ili da je Slobodan Urošević glavom sa četiri metra umesto preko gađao pod prečku.

Tražio je Partizan preko svih raspoloživih snaga pukotinu u gustom bedemu rivala, te su pod pritiskom koji su diktirali pre svega Natko i Rikardo u drugom planu ostali očigledni defanzivni problemi, međutim prvi povod Surduličana posle vodećeg gola da se presele pred kazneni prostor crno-belih doneo je i novu loptu u Popovićevoj mreži. Posle kornera koji je u 45. minutu iznudio Uroš Stojanović, a izveo Edin Rustemović prednost Radnika udvostručio je Ranko Jokić. Defanzivac koji je samo dva minuta ranije prinudno dobio šansu usled povrede Stevanovića.

Dva gola zaostatka bila su povod Igoru Duljaju da prilično rano posegne za svim ofanzivnim adutima sa klupe te je Partizan već od 56. minuta u poteru za rivalom krenuo sa Rikardom i Andrijom Pavlovićem. uz Sameda Baždara kao polušpica, a pritisak crno-beih mogao je da urodi plodom već u 62. minutu kada je Jokić oborio prvog strelca Partizana na nešto manje od 16 metara od gola. Penal za Partizan izveo je Natho, a sjajni Ranđelović odbranom je prekinuo impresivan niz fudbalskog arhitekte.

Konačno, domaćin je u 82. minutu uspeo da matira inspirisanog čuvara mreže, a golu Rikarda koji je iskoristio lošu reakciju Abubakara i Bondarenka i na asistenciju Baždara smanjo zaostatak. Pogodak kojim je centarfor crno-belih stigao do kote 14 u prvenstvu ove sezone ispostavio se samo kao utešni iako je Pavlović imao fenomenalnu šansu u završnici susreta da donese svom timu makar bod. Pretnju rezerviste Partizana sa oko četiri metra zaustavio je Ranđelović i tako upotpunio fenomenalno izdanje.

Pobedom u Humskoj Radnik je nastavio grčevitu borbu za opstanak, stigao do sume od 20 bodova i predao fenjer Mladosti iz Novog Sada.

PARTIZAN – RADNIK 1:2 (0:2)

/Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 44/

Stadion: Partizana

Sudija: Momčilo Marković

Žuti kartoni: Belić, Baždar, Filipović (Partizan), Jokić, Nedeljković (Radnik).

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović 5 – Filipović 5,5, Vujačić 5, Marković 5, Urošević 5,5 – Belić 5 (od 46. Baždar 6), Kolorado 6 (od 65. Pantić 5,5) – Dijabate 5,5 (od 56. Pavlović 5), Natho 5,5, Menig 6 (od 72. Jović 6) – Rikardo 6,5.

RADNIK (5-3-2): Ranđelović 8,5 – Lazić 6,5, Stevanović 6,5 (od 43. Jokić 7), Bondarenko 6,5, Abubakar 6,5, Stojanović 7 – Rustemović 7,5(od 65. Nedeljković 6), Danoski 6,5 (od 79. Subotić -), Radulović 7,5 (od 79. Dražić -) – Duronjić 7 (od 65. Bogdanović 6,5), Makarić 7,5.

Igrač utakmice: Stefan Ranđelović

MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

Partizan - Radnik 1:2 (0:2)

/Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45/

18.00 (2.90) Mladost GAT (3.05) Radnički Kragujevac (2.65)

Subota

14.00 (1.65) Novi Pazar (3.60) Kolubara (5.90)

16.00 (3.70) Javor (3.25) Vojvodina (2.10)

18.00 (1.35) TSC (4.90) Mladost Lučani (9.50)

Nedelja

15.00 (2.45) Spartak (3.15) Radnički Niš (3.05)

17.00 (9.50) Napredak (4.90) Crvena zvezda (1.35)

19.00 (1.35) Čukarički (4.70) Voždovac (10.0)



tagovi

Rikardo GomešBibars NathoFK PartizanRadnikRadnik SurdulicaRanko JokićAndrija RadulovićStefan Ranđelović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara