Humska zove novog golmana: Na radaru Partizana momak koji je odbranio šest penala u Superligi

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.12.19. | 16:53

Mladi reprezentativac Marko Ilić želja crno-belih

Jedan prelazni rok je iza Sava Miloševića, predstojeća dva trebalo bi da nacrtaju precizniju sliku o tome kako trener Partizana vidi tim u budućnosti. Letos su dovođeni igrači u serijama, dok se za narednu zimu i jun 2020. sprema dopunska selekcija, sa zadatkom da proširi kadar i spreči vidljive oscilacije kojima je Parni valjak podložan u poslednjih nekoliko meseci.

Ideja struke je da u januaru osnaže poslednju liniju (Slobodan Rajković već trenira u „Zemunelu“, ali ima i ponude iz Italije, poslednja se javila Peruđa), napad (Nikola Petković iz Javora je jednom nogom maltene u Humskoj), možda vezni red (pominje se i ime Nikole Kuveljića, takođe iz Ivanjice), biće korekcija u manevru i bekovskim pozicijama zavisno od odlazaka, dok paralelno sa igračima u polju, crno-beli imaju ideju da angažuju novog golmana. Pogled im skreće ka krovu Tržnog centra „Stadion“ i zaustavlja se na - Marku Iliću.

Izabrane vesti

Čuvar mreže Voždovca privukao je pažnju ljudi iz Partizana i prema informacijama MOZZART Sporta, u proces realizacije transfera se već krenulo. Doduše, neformalno, ali se u fudbalskim krugovima može čuti kako na Topčiderskom brdu vide 21-godišnjeg Ilića kao rešenje na duge staze. Pogotovo što je reč o mladom reprezentativcu i što je ispred njega prostor za značajan napredak.

Ilić je dete Vojvodine, ali kako nije dobio šansu u Novom Sadu pored neprikosnovenog Emila Rockova odlučio je da, posle sezone na pozajmicu u Proleteru, avgusta 2018. pređe u Voždovac i za sezonu i po u dresu Zmajeva postao jedan od boljih mladih golmana na superligaškog sceni. Dosad je skupio 45 utakmica za tim iz Zaplanjske ulice, a posebno se istakao odbranjenim penalima. Od 13 kaznenih udaraca zaustavio je čak šest i to: Aleksi Vukanoviću dok je nosio dres Napretka, lane Milanu Makariću na meču sa OFK Bačkom i Stefanu Čoloviću iz Proletera, da bi u aktuelnoj sezoni prozreo udarce Ivana Rogača iz Inđije, Đura Zeca iz Napretka i Nenada Lukića iz TSC-a.

Iako je Voždovac u subotu veče poražen na stadionu „Rajko Mitić“, stručnjci su saglasni u oceni da je Marko Ilić (ugovor do juna 2021) imao nekoliko zapaženih intervencije i protiv Crvene zvezde. Dodatni kvalitet: skupio je šest mečeva za Orliće – po tri pod komandom Nenada Milovanovića i Ilije Stolice, a kako sadašnji selektor voli golmane koji znaju da igraju nogama verovatno će mu i taj detalj pomoći prilikom budućeg angažmana. Gdegod bilo.

Marko Ilić nije jedini golman na koga iz Partizana motre, što svedoči o planu da se tokom zime i taj deo ekipe osnaži. Mada će mnogi pomisliti da je dovođenje novog čuvara mreže usko vezano sa kiksom Vladimira Stojkovića u Hagu, takav zaključak ne odgovara istini, jer je odavno prisutna ideja da se angažuje još jedna „jedinica“ u situaciji kad Nemanji Stevanoviću ugovor ističe sledećeg, a Filipu Kljajiću leta 2021. Kako je i sam Stojković u jeseni karijere, jasno je da crno-beli moraju da misle na budućnost i da se rukovode idejom da angažuju kvalitet sa srpske scene, jer bi bilo pogubno ako bi jedno mesto stranca potrošili na čoveka među stativama.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara