Huntelar, ©Reuters
Huntelar, ©Reuters

Huntelar i Ajaks još godinu dana zajedno, a sprema mu se i buduća uloga

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.06.20. | 17:47

Novi ugovor je do 30. juna 2021. godine

Ajaks i Klas Jan Huntelar dostigli su dogovor o produžetku ugovora i "družiće se" još godinu dana. Ugovor mu je isticao 30. juna, a novi će biti na snazi do istog datuma 2021. godine.

Huntelar je rođen 12. avgusta 1983. godine. Napadač je igrao za Ajaks od 2006. do 2008. godine, a među Kopljanicima je od 2017. godine.

Izabrane vesti

Do sada je odigrao 243 zvanične utakmice za Ajaks i postigao 151 gol. Bio je šampion Holandije 2019. godine, a osvojio je i Kup koji je ranije pokorio 2006. i 2007. godine.

Posle potpisivanja ugovora, sve je prokomentarisao i direktor Mark Overmars, kao i sam igrač.

"Sjajno je što smo potpisali na još godinu dana. Želeli smo da zadržimo Huntelara u klubu i ubeđeni smo da može da bude vredan igrač za tim sledeće sezone. Ali i u drugim oblastima kao što je uticaj na razvoj mlađih i talentovanih napadača kao što su Lasina Traore i Brajan Brobi. Razgovarali smo i o budućnosti i o drugim ulogama za njega u Ajaksu, a o tome ćemo još razgovarati kada dođe vreme", rekao je Overmars.

I sam Huntelar nije krio zadovoljstvo zbog odrađenog posla i dogovorene saradnje.

"Zaista sam želeo da nastavimo i da ostanem u Ajaksu. Ne vidim da ću više igrati u nekom drugom dresu. Osećam se spremno, siguran sam da još mogu da doprinesem na terenu, ali znam da se moja uloga promenila tokom godina. Razmišljao sam dosta o tome u poslednje vreme, razgovarao sam sa trenerom i sa Markom Overmarsom koji je takođe pokazao želju da ostanem u klubu. Drago mi je što ću igrati u Ajaksu još godinu dana", rekao je Huntelar.

Huntelar ima 36 godina, ponikao je u PSV-u, a kasnije je još nastupao za De Grafšap, Herenven, Ajaks, Real Madrid, Milan, Šalke i u poslednje tri sezone je u Ajaksu ponovo. I biće verovatno do kraja karijere.

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Klas Jan Huntelar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara