Geri Huper (©YouTube)
Geri Huper (©YouTube)

Huper i Miletić vuku Omoniju ka plej-ofu

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.12.22. | 13:59

Važnu utakmicu tim iz Nikozije igra ovog ponedeljka od 18 časova protiv Karmiotise, pred svojim navijačima u okviru 13. kola prvenstva Kipra

Prošle sezone fudbaleri Omonije nisu uspeli da se plasiraju u plej-of kiparskog šampionata, a ni ove im stvari ne idu po planu. Meč 13. kola sa Karmiotisom, koji je na programu ovog ponedeljka od 18 časova, Nemanja Miletić i drugovi dočekuju na osmoj poziciji.

U plej-of, odnosno borbu za titulu i raspodelu mesta u Evropi, plasiraće se samo najboljih šest timova posle 26 kola. Posle pola takmičenja Omonija je na granici, osvojila je 16 poena, jedan manje od šestoplasiranog Anortozisa. Zato, veoma joj je važno da ostvari pobedu protiv direktnog konkurenta Karmiotisa, tima koji ima samo jedan poen manje.

Izabrane vesti

Omonija je prošlog četvrtka uspela da savlada Karmiotis, samo u Kupu Kipra. U okršaju osmine finala slavila je posle preokreta sa 2:1, zahvaljujući inspirisanom Geriju Huperu. Nekadašnji centarfor Seltika i Noriča je postigao prvi, a asistirao Brunu kod drugog gola.

Međutim, kup i prvenstvo nisu isto. Pogotovo jer zeleno-beli neće biti kompletni, nedostajaće im nekoliko prvotimaca. Adam Lang i Bruno Filipe moraju da odrade suspenzije zbog dobijenih kartona, Panajotis Zahariju je povređen, a Fabijano nije spreman.

18.00: (1,50) Omonija (3,90) Karmiotisa (6,25)

Huper, koji je na sedam mečeva u šampionatu postigao dva gola, danas će tek drugi put da bude starter. Miletić, član Omonije od ovog leta, takođe je najavljen u startnoj postavi. Ovom 31-godišnjem Srbinu će to da bude 20. meč u sezoni, ako gledamo sva takmičenja. Za sada je postigao jedan gol.

Zeleno-beli su ove sezone igrali u grupnoj fazi Lige Evrope, kao osvajači Kupa Kipra, ali nisu uspeli da osvoje nijedan poen u konkurenciji Real Sosijedada, Mančester Junajteda i Šerifa. Prošlog vikenda su deklasirani u večitom derbiju od strane APOEL-a, koji trenira srpski stručnjak Vladan Milojević. Bilo je čak 4:0.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

KIPAR 1 – 13. KOLO

Petak

Paralimni – AEK Larnaka 0:2 (0:1)

Doksa – Hloraka 2:0 (2:0)

Subota

Pafos – Olimpijakos Nikozija 1:1 (0:0)

Nea Salamis – APOEL 1:3 (0:2)

Nedelja

Anortozis – Aris 0:2 (0:1)

Ponedeljak

18.00: (1,50) Omonija (3,90) Karmiotisa (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kipar 1Nemanja MiletićGeri HuperOmonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara