Hvan spasao Koreju, pa se povredio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 16:39

Vezista Crvene zvezde kumovao izjednačenju Koreje protiv Jordana u zaostavnom vremenu (2:2)

Ponovo je vezista Crvene zvezde In Bom Hvan pokazao da je jedan od ključnih ljudi selektora Južne Koreje Jirgena Klinsmana. Jedan od najvećih favorita za osvajanje Kupa Azije pošteno se namučio u sudaru sa selekcijom Jordana, ali je posle udarca In Bom Hvana, Jazan Alarab neoprezno reagovao i spemstio loptu u sopstvenu mrežu. Dovoljno za konačan rezultat (2:2) i izvesni prolazak Južne Koreje u narednu fazu takmičenja, s obzirom da ekipu Jirgena Klinsmana očekuje sudar sa nejakom Malezijom u narednom kolu.

Mogu u Ljutice Bogdana da budu prezadovoljni formom In Bom Hvana, koji je u prvom kolu postigao pogodak. I danas, kada su Korejci jurili prednost Jordana, In Bom Hvan je levom nogom reagovao na asistenciju Sona i primorao Jordance na kapitulaciju. Međutim, ubrzo posle toga In Bom Hvan se uhvatio za nogu i izašao iz igre.

Izabrane vesti

Gledajući suvu statistiku uz neprikosnovenog Sona, vezista Crvene zvezde je ponovo bio najbolji igrač Južne Koreje. Dobio je 10 od 13 duela na zemlji, imao tri ključna dodavanja i bio bez ikakve sumnje najzapaženiji u veznom redu Koreje.

Međutim, moraće ekipa sa dalekog istoka da značajno popravi formu ukoliko želi da skine decenijsko prokletstvo i konačno se okiti titulom šampiona Azije. Posle vođstva Sona u devetom minutu iz jedanesterca, Koreja je delovala prilično ranjivo u defanzivi. Dozvoli su papirnati favoriti Jordancima da do kraja poluvremena naprave preokret i najave senzaciju.

Park je pogodio sopstvenu mrežu, da bi Jazan Al Naimat sačekao odbijenu loptu u šestom minutu nadokande prvog poluvremena i smestio je u dalji ugao.

Čitavo drugo poluvreme Koreja je igrala protiv defanzivnog rivala i sata. Jurili su rani pogodak Klinsmanovi izabranici, ali su tek u 91. minutu naplatili inicijativu posle udarca In Bom Hvana.



tagovi

Azijameđunarodni fudbalHvan In Bom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara