I Bojan Matić otišao u Saudijsku Arabiju

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.07.23. | 23:37

Četvrta karta iz Kruševca za Bliski istok ovog leta

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Teško da je iko pre mesec dana, posebno posle priča o novoj ekspanziji fudbala u Saudijskoj Arabiji, mogao da zamisli da će iz jednog superligaškog kluba čak četvorica igrača preći na Bliski istok. Istina, dok velike zvezde svetskog fudbala potpisuju ugovore sa članovima tamošnje elite, fudbaleri Napretka se moraju zadovoljiti onim drugoligaškim. No, pretpostavimo da je za svakog od njih to do sada najbolji ugovor ikada, o čemu je nedavno za naš portal pričao Nikola Petrić, dojučerašnji čuvar mreže Čarapana.

Izabrane vesti

Osim njega, put Arabije su krenuli Marko Pantić i Nebojša Bastajić, zanimljivo, sva trojica za novu destinaciju imaju isti klub - Al Bukiri. A rival na terenu će im biti dojučerašnji saigrač, napadač Bojan Matić, koji karijeru nastavlja u Al Šeibu i četvrti je fudbaler koji iz Kruševca odlazi put Azije.

Visoki napadač se nije proslavio u Lazarev gradu. Trebalo je pod Bagdalom da ostane još godinu dana, ali je ugovor sporazumno raskinut posle samo jedne sezone i svega tri gola, od kojih će se pamtiti onaj protiv Crvene zvezde u Napretkovom remiju protiv šampiona Mozzart Bet Superlige (1:1).

U Srbiji je Matić nosio dresove Zemuna, Loznice, Mačve, u kojoj je ostavio najdublji trag, a posle nje i Vojvodine, Partizana, pa Napretka, dok je u inostranstvu igrao za južnokorejski Seul, grčki Atromitas i uzbekistanski Pakhtakor, pa visokom napadaču neće biti stran ni kontinent na koji ponovo odlazi.


tagovi

Bojan MatićSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Napredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara