Jegor Prucev (©Starsport)
Jegor Prucev (©Starsport)

I Jegor Prucev je Srbin

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.05.23. | 11:24

Vezista crveno-belih dobio pasoš

Jegor Prucev, nekada sa prebivalištem u mestu Moskovoj, Ruska Federacija, danas je kao stanovnik Beograda postao državljanin Srbije. Rešenjem koje je potpisala premijerka Ana Brnabić ruski fudbaler iz Crvene zvezde dobio je srpski pasoš.

Odluka je već objavljena u Službenom glasniku što će reći da 20-godišnji fudbaler ubuduće neće zauzimati mesto stranca u crveno-belom timu.

Izabrane vesti

Samom Prucevu, kao i mnogim Rusima koji su u proteklih godinu dana došli u Beograd, to verovatno i nije najbitnije, ali da ne dubimo sada temu koja nadilazi sportsku problematiku. Uostalom, nema nikakve sumnje da bi državljanstvo trebalo da mu olakša i put do minutaže u Ljutice Bogdana, jer ga je mesto stranca često sputavalo.

Podsetimo, Prucev je na Topčidersko brdo stigao avgusta 2022. godine, potpisao ugovor na četiri sezone i do sada odigrao 388 minuta. Pominjalo se već da za njega ima i interesovanja iz inostranstva, ali to što mu je Zvezda izdejstvovala srpski pasoš možda znači da će za njega ipak biti mesta i kada na leto u fotelju sedne novi trener Barak Bahar.

Inače, srpski pasoš od Zvezdinih legionara ima još samo Gelor Kanga, dok se kao stranci vode Osman Bukari, Kings Kangva, Irakli Azarov i Aleks Vigo, kojima će se na leto pridružiti Piter Olajinka, pa bar još jedan napadač...



tagovi

Jegor PrucevFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara