I kada igraju prosečno, idu po trofeje: Realovi Senatori bezgrešni na penal ruletu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 22:59

Kraljevi se plasirali u finale Kupa Španije, pošto su u Rijadu bili bolji od Valensije posle penala – 1:1 (4:3)

I sve je kao pre... Kao u Ligi šampiona. Možete da igrate ravnopravno sa njima, možete da ih naterate da se muče, ali kada se na kraju podvuče crta: Kraljevi su pobednici. Real Madrid je odigrao prosečan meč protiv Valensije u polufinalu Superkupa Španije u Rijadu, ali je posle 120 minuta fudbala i penala stigao do cilja – 4:3 (u regularnom delu 1:1). Kada je bilo gusto, u penal seriji, Ančelotijevi senatori nisu pogrešili. Redom su pogađali Benzema, Modrić, Kros i Asensio, dok je udarac Gaje odbranio Tibo Kurtoa, pre toga je i Komert poslao loptu na tribine...Na zadovoljstvo publike u Arabiji, koja čeka spektakl i novi El Klasiko na njihovom tlu, aliće sutra Barselona morati da odradi posao protiv Betisa.

Real je odigrao prosečan meč, Valensija je imala odličnog golmana Mamardašvilija, ali ni sve nabrojano nije pomoglo Slepim Miševima. Suviše jeftino je ekipa Valensija propustila meč loptu u drugom produžetku, kada je i oanko usporeni Real izgubio na žustrini.

Izabrane vesti

Nije Karlo Ančeloti mnogo kombinovao sa sastavom, i pored toga što mu većina protagonista oseća posledice Mundijala u Kataru. Duel u okvoru polufinala Superkupa Španije protiv Valensije Luka Modrić je počeo na klupi. Međutim, hrvatski veteran morao je da gasi vatru već već na početku drugog poluvremena, jer je Kamavinga bio na ivici crvenog kartona.

Nisu Kraljevi odigrali dobar meč protiv Valensije. Imali su vođstvo preko Karima Benzeme iz 39. minuta, pošto je francuski napadač iskoristio jedanesterac u sopstvenoj režiji. Posle pasa iz dubine Komert je oborio Benzemu i doprineo da Real Madrid praktično bez igre dođe do prednosti.

Valensija je takmičenje u Rijadu shvatila kao šansu da osvoji trofej, i sezonu učini značajno uspešnijom. Imali su Slepi Miševi junaka u Samjuelu Linu strelcu izjednačujućeg gola u 46. minutu. Ali pričaće se ponovo o gruzijskom golmanu Giorgiju Mamardašviliju. Ponovo je momak doveden iz Dinama iz Tbilisija, kao totalni autsajder, impresinirao evropsku javnost. Imao je nekoliko bravura.

Zaključno sa onom u šestom minutu sudijske nadokande, kada je spasao viđen gol. Pravovremeno je Vinisijusu skratio ugao i uspešnom intervencijom sačuvao Valensiju.

Bilo je i pravedno da duel u Rijadu uđe u produžetke. Prosto, Real posle kiksa na Madrigalu i ove noći nije imao prepoznotljivu dozu dominacije. Real nije bio tim koji melje, niti je delovao sveže. Mogla je Valensija da sve reši u drugom produžetku kada je Moriba dobio loptu u prostor. Istakao se Tibo Kurtoa. Potom i odbranio ključni jedanesterac Gaje u penal seriji.


tagovi

Tibo KurtoaKarim BenzemaToni KrosLuka Modrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara