Julijan Draksler (©Reuters)
Julijan Draksler (©Reuters)

I na kraju je Draksler ostao?! Poketino ga je izvukao, ali je morao da smanji platu

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 19:20

Julijan Draksler produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom

Godinama unazad, Julijan Draksler je važio za jednu od najmanje isplativih investicija svetskog fudbala. I u svakom prelaznom roku se dovodio u vezu sa gomilom zainteresovanih klubova.

U januaru 2017. godine, Draklser je 36.000.000 evra došao u Pari Sen Žermen iz Volfzburga koji ga je godinu i po dana ranije platio Šalkeu čak 43.000.000 evra kao buduću zvezdu nemačkog fudbala. Nije se baš isplatio ali u Parizu su verovali da će kod njih da eksplodira. Potpisao je u to vreme jako unosan ugovor na četiri i po godine vredan 7.000.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Bio je standardan na početku, ali nikada do kraja nije opravdao očekivanja. Ubrzo je stigla strašna konkurencija u vidu Nejmara i Mbapea i Nemac je posao jedna od skupljih rezervi u svetu fudbala. Menjali su se treneri, povređivali se konkurenti ali Draksler je retko uspevao da zablista. Prošle sezone je samo sedam puta bio starter u prvenstvu i PSŽ je letos činio sve da ga proda i zaradi makar nešto jer je ulazio u poslednju godinu ugovora. Tražili sau ga Arsenal, Juventus, Totenhem, Leverkuzen, Sevilja, Herta, Lids… Ostao je u Parizu i dobijao šansu povremeno sa klupe.

A onda je na klupu Svetaca došao Maurisio Poketino i počeo polako da vraća Nemcu poljuljano samopouzdanje koje mu je narušio zemljak Tuhel. Draksler je kod Poketina odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima u drugom delu sezone. Od 32 na koliko je Poketino vodio Svece. Starter je bio 12 puta i dao je dva gola uz šest asistencija. Izašao je iz krize iako je i dalje u senci prvih zvezda Nejmara, Mbapea i Di Marije. Argentinac je apelovao na klub da ponudi Nemcu novi ugovor, a PSŽ je to uradio uz svoje uslove.

Draksleru je ponuđeno da ostane ali uz manju platu. To je bio deo ponude oko kojeg nije bilo pregovora. Uzmi ili ostavi..

Posle tri nedelje razmišljanja, Draksler je prihvatio ponudu i danas potpisao novi ugovor na tri godine koji ga za Park prinčeva veže do leta 2024. godine. Ne zna se još na koliko smanjenje plate je pristao Draksler, ali jeste pristao.

On je peti prvotimac Svetaca koji je produžio ugovor u poslednje vreme. Pre njega su paraf na nove ugovore stavili Nejmar, Kejlor Navas, Huan Bernat i Anhel Di Marija. U Parizu očigledno veruju dugoročno u aktuelni projekat i žele da zadrže sve bitne igrače. A Draksler je kod Poketino pokazao da može biti jedan od bitnijih. Ne baš glavni ali džoker iz rukava svakako.


tagovi

Julijan Draksler

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara