Hamad bin Isa Al Kalifa, vladar Bahreina (©AFP)
Hamad bin Isa Al Kalifa, vladar Bahreina (©AFP)

I Pariz preuzimaju Arapi

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.07.20. | 11:05

Vladarska porodica Bahreina, Al Kalifa ulaže u drugoligaša iz Grada svetlosti

Pariz, Grad svetlosti, privlači već vekovima one najbogatije, pa tako i u ovo, naše doba. Iako su tokom devedesetih godina prošlog veka u talasu novopridošlica dominirali Istočnoevropljani, sada stiže još jedna ozbiljna ekipa i to iz Azije

Tačnije sa Arapskog poluostrva pošto nakon Katarana sada svoje mesto pod pariskom suncem traže i Bahreinci. A pošto je sport, a pre svega fudbal jedno od najlukrativijih biznisa, odlučili su da krenu stopama svojih komšija iz Katara koji su pazarili Pari Sen Žermen i zaista od njega stvorili mašineriju.

Izabrane vesti

Bahreinci, tačnije njihova vladarska porodica Al Kalifa je odlučila da takođe uloži u najvažniju sporednu stvar, ali na malo nižem nivou. Ali ne bez plana da se popne na vrh. Tako su juče postali glavni sponzori FK Pariz, drugoligaša, što se veruje da je tek početak saradnje koja će se dovršiti kupovinom ekipe.

Uz ugovor o sponzorstvu, kojim je budžet tima povećan za 30 posto, Bahreinci su pazarili i, za početak 20 posto deonica tima. Koliko sve to košta, nije pominjano.

FK Pariz je prekinutu sezone Lige 2 završio na 17. mestu, a plan je da za tri godine postane prvoligaš.


tagovi

Liga 2ParizBahrein

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara