Nibel (© Reuters)
Nibel (© Reuters)

I pedantni Nemci ponekad zakažu: Bajern nema način da vrati Nibela, osim da plati golmana koji je njegov

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 16:35

Sve posle povrede Manuela Nojera

Povreda Manuela Nojera stvorila je Bajernu veći problem nego što se u prvi mah čini. Golman nemačke reprezentacije je slomio nogu, sezona za njega je gotova i sad je jedno od glavnih pitanja ko će ga menjati u pohodu na još jednu titulu u Bundesligi (ne bi trebalo da bude problem) i što bolji plasman u Ligi šampiona, a zna se da Bavarci ciljaju vrh.

Trener Julijan Nagelsman u ovom trenutku ima na raspolaganju iskusnog Svena Ulrajha i talentovanog Johanesa Šenka. Ulrajh je branio samo tri meča ove sezone (na dva sačuvao mrežu) i predugo je čekao šansu u senci kvalitetnijeg kolege, toliko da je ostario (34 godine), dok Šenk još čeka na debi u klubu čije mlađe kategorije je prošao.

Izabrane vesti

Ima Bajern još jednog golmana pod ugovorom, ali mu je on, zasad, nedostupan.

U pitanju je Aleksandar Nibel, koga je gigant sa Alijanc arene letos poslao na kaljenje u Monako o „zaboravio“ da u papire stavi opciju o prevremenom povratku tokom zime, kao što je praksa kod, recimo, premijerligaških klubova. Nibel dobro brani u Ligi 1, kao i u Ligi Evrope, zbog čega su ga se Bavarci setili posle povrede Nojera.

Onda shvatili da je ovoga puta tradicionalna nemačka pedantnost, da se brine o svakom detalju, zakazala. Jednostavno, ne postiji model po kome bi Nibel mogao tek tako da se vrati u Bajern.

Pre nego što se Aleksander ili ja izjasnimo, Bajern bi prvo morao da se dogovori sa Monakom“, pojasnio je Štefan Beks, agent 26-godišnjeg golmana.

Mada... U tom slučaju Bajern bi morao da plati klubu iz Kneževine određenu svotu novca kako bi kompenzovao to što bi Monako ostao bez golmana. I došlo bi se do bizarne situacije da plaća neku vrstu obeštećenjea za čuvara mreže koji je ionako njegov.


tagovi

Aleksandar Nibel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara