Premijer liga ide sa Sport Kluba (©AFP)
Premijer liga ide sa Sport Kluba (©AFP)

I Premijer liga na Areni Sport: Šestogodišnji ugovor od leta 2022.

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 12:10

Finansijski detalji ostali nepoznati

Serija A, Liga 1, od ovog leta i Primera, a od 2022. godine i Premijer liga na Areni Sport. Telekomova sportska televizija potvrdila je danas ono o čemu se već nedeljama šuška: da je glavnom konkurentu Sportklubu uzela možda i najvredniji dragulj, prava na TV prenose utakmica prvenstva Engleske.

Ugovor će važiti od sezone 2022/2023 i trajaće šest godina, dakle do 2028. Finansijski detalji saradnje nisu objavljeni, ali zato u Areni tvrde: već od naredne sezone na njenim kanalima uživo će se prenositi svih 380 utakmica.

Izabrane vesti

Arena dakle sada može da se pohvali pravima na TV prenos utakmica četiri od pet najjačih evropskih liga, njena su i prava Lige šampiona, Lige Evrope, Lige konferencije, a nedavno je potpisala i novi, trogodišnj iugovor sa Superligom, kako je Mozzart Sport eksluzivno objavio, vredan 24.000.000 evra, odnosno 8.000.000 po sezoni.

Na istoj adresi košarkaški poklonici moći će da prate i utakmice NBA i ABA lige, dok će za mečeve Evrolige i Evrokupa morati na Sportkub, koji je uzeo i Bundesligu, odranije ima i kvalifikacije za Svestko prvenstvo, ali ne i sam Mundijal koji će ići na kanalima Radio-televizije Srbije.

Sportklub emituje i prenose Formule 1, Moto GP-a, NFL, NHL, prepoznatljiv je poslednjih godina i po teniskim turnirima, mada tu nije "ekskluzivan", jer takvog sadržaja ima i na RTS-u i na Eurosportu.

Kad je fudbal u pitanju - a fudbal ipak vuče ubedljivo najviše publike - TV Arena je uz Telekomovu finansijsku podršku preuzela primat.


tagovi

TV ArenaArena sportSport KlubTV pravaSportklub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara