Ipak nije dovoljno daleko? (©AFP)
Ipak nije dovoljno daleko? (©AFP)

I Priština leti iz Evrope: Osmorica inficiranih na Gibraltaru, Savez krivi Uefu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.08.20. | 19:21

Utakmica odložena, kaznu već možemo da predvidimo

Jedna utakmica preliminarne faze Lige šampiona je otkazana, a sada i prva u Ligi Evrope. I opet zbog klubova sa Kosova i Metohije. Sudar Linkoln Red Impsa i Prištine na Gibraltaru otkazan je zato što su gosti doputovali sa nekoliko igrača zaraženih korona virusom.

Kosovski mediji navode: čak osmorica su bila pozitivna na doping testu.

Izabrane vesti

Ako je za suditi po prvom slučaju, Priština će biti izbačena iz Lige Evrope. Jer takva je sudbina zadesila Dritu iz Gnjilana, koja je sa zaraženim igračima otputovala na meč sa Linfildom u Švajcarsku. Uefa je taj meč registrovala službenim rezultatom 3:0. Teško da će Priština proći bolje.

U četvrtak Gnjilane putuje u San Marino na gostovanje kod Tre Penea. I prvo što smo pomislili je da se nadamo da će se neko dosetiti da ekipu testira pre polaska? Međutim, onda smo videli saopštenje Fudbalskog saveza tzv. Kosova u kome se za sve probleme krivi baš – Uefa?!

Evropska kuća fudbala naime nije izdala licencu nijednoj kosovskoj laboratoriji da vrši testove na Kovid 19, a kako su granice okolnih zemalja zatvorene klubovi nisu mogli da se provere ni u komšiluku.

Pride, u Savezu tvrde da su svi igrači Prištine pre polaska testirani u, da tako kažemo, laboratorijama koje Uefa ne priznaje i da su svi dobili – negativne testove. A da su onda u Gibraltaru dobili pozitivne što na Kosovu i Metohiji smatraju vrlo „čudnim“.

Na kraju, Priština je želela da igra i sa samo trojicom rezervnih igrača, ali su nadležni na Gibraltaru to zabranili i meč je odložen. A Priština će – u to nema sumnje – biti izbačena iz Evrope.


tagovi

prištinaKosovo i MetohijaLinkoln Red ImpsGibraltarUEFAKorona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara