Rio Ferdinand (©Reuters)
Rio Ferdinand (©Reuters)

I Rio Ferdinand okrenuo leđa Solskjeru: Trebalo bi da ode

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 23:57

„Neka ide sada uzdignute glave, jer je neki pomak doneo“, kaže bivši as Mančestera

Kada je Ole Gunar Solskjer u decembru 2018. preuzeo komande „intergalaktičkog broda“ poznatog pod imenom Mančester junajted, Rio Ferdinand mu je davao jednu od najvećih podrška.

I za ove skoro tri godine koliko je Norvežanin na klupi Crvenih đavola, Ferdinand je bio uz njega. Ali i njegovo strpljenje je iscurelo kao zrna u peščanom satu.

Izabrane vesti

Potpuna nemoć Junajteda da se suprotstavi Sitiju i Liverpulu u poslednja dva velika derbija, naterala je i Rija da poruči Solskjeru da je vreme da preda dužnost nekom drugom.

„Gledam naš tim iz nedelje u nedelju i čudim se šta radimo. Ne vidim nikakvu filozofiju igre, ne vidim identitet Junajteda u stilu igre, što bi morala da bude obaveza za svaki stručni štab. Sedim i zbunjeno gledam ekipu šta radi“, pričao je Ferdinand za engleske medije.

Priznaje nekadašnji štoper kluba sa Teatra snova da je imao bitno drugačija očekivanja na početku sezone.

Svi smo bili uzbuđeni kada smo ispratili prelazni rok. Ole je doveden sa namerom da se vratimo nekim našim nazorima, nekim Mančesterovim osnovama. I na početku sezone svi smo govorili: „Da, to je to“. Mada, duboko u sebi sam bio skeptičan da li on može da nas dovede do titule. Nisam bio u to ubeđen, ali sam se nadao da je sposoban za to“.

Ali, pogotovo igra tima u poslednjih mesec dana je duboko razočarala Ferdinanda.

Posle svega što smo videli ove sezone, smatram da je možda ipak trenutak da se dirigentska palica preda nekom drugom, koji može da nas podigne. Mislim da bi Ole trebalo sada da ode, uzdignute glave. Jer, ako pogledamo gde smo bili kada je preuzeo tim i dokle nas je doveo, ipak postoji neki pomak“, ocenio je Rio Ferdinand. 


tagovi

Rio FerdinandOle Gunar SolskjerMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara