©Reuters
©Reuters

I šest meseci je bilo mnogo: Ralf Rangnik razrešen sa svih funkcija u Mančester junajtedu

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 15:54

Nemac neće ostati u klubu ni kao savetnik, što je ranije dogovoreno, već ostaje samo selektor Austrije

Krajem prošle godine govorilo se o početku jedne ere, a završilo se kratkoročnim i prilično neslavnim boravkom Ralfa Rangnika na Teatru snova. Nemački fudbalski stručnjak zvanično je razrešen sa svih funcija u Mančester junajtedu, pa ne samo da se više neće baviti trenerskim poslom, već neće obavljati ni funkciju savetnika koju je trebalo da preuzme nakon postavljanja novog trenera. Ipak, očigledno da novom strategu Eriku ten Hagu nije bila potrebna takva vrsta saradnika, a ni Mančester junajtedu takva uloga nakon bledog učinka u drugom delu sezone.

Rangnik je nedavno preuzeo rukovođenje reprezentacijom Austrije i to će mu biti jedini posao u bliskoj budućnosti.

Izabrane vesti

"Želeli bismo da se zahvalimo Ralfu Rangniku za njegove napore kao privremenom menadžeru u proteklih šest meseci. Po obostranom dogovoru, Ralf će se sada isključivo fukusirati na ulogu selektora Austrije i stoga neće preuzimati konsultansku ulogu na Old Trafordu. Želeli bismo Ralfu svu sreću u narednom poglavlju njegove karijere", stoji u zvaničnom saopštenju Mančester junajteda.

Nemac je pored uloge privremenog menadžera Mančester junajteda trebalo da sprovede temeljnu potragu i uspostavi temelje za postavljanje budućeg šefa struke. Ipak, delovalo je da nije imao baš nikakvu ulogu u procesu dovođenju odličnog holandskog stratega, sa kojim bukvalno nije imao ni kontakt prilikom postavljanja.

Rafl Rangnik je bio na Old Traford stigao 3. decembra prošle godine i vodio ekipu na ukupno 29 utakmica u svim takmičenjima, ostvarivši samo 11 pobeda, od čega 10 u Premijer ligi na 24 meča. Ima i devet nerešenih rezultata i devet poraza.


tagovi

Ralf Rangnik

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara