Pirlo i Ronaldo (©Reuters)
Pirlo i Ronaldo (©Reuters)

Ibra kao motivacija, Pirlo kao inspiracija: Ronaldo je ponovo nasmejan, ostaje do 2022. godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 09:39

Nema ništa od odlaska Kristijana Ronalda iz Torina na kraju sezone

Nema sumnje da dosadašnji boravak Kristijana Ronalda u Juventusu, uprkos osvajanju Serije A, nije bio idiličan kao u dresu Real Madrida, pa se stoga spekulisalo da se Portugalac pokajao što je došao u Torino i da bi mogao pre vremena da napusti klub. Ali deluje da ipak neće biti tako. To potvrđuje i današnja naslovna strana Tutosporta na kojoj stoji kratko i jasno - CR2022.

Mediji na Apeninima su prethodnih dana spekulisali o tome da će Kristijano Ronaldo na kraju aktuelne sezone napustiti italijanski fudbal, ali je njegov agent Žorž Mendeš to ekspesno demantovao za Tutosport.

Izabrane vesti

"Kristijano će oboriti mnoge rekorde. Ne namerava da napusti Juventus pre isteka ugovora u junu 2022. godine. Pirlo ga je bukvalno očarao i u Torinu se oseća kao kod kuće", poručio je Mendeš za Tuto.

Kristijano Ronaldo je proteklih godina imao motivaciju u konstantnom nadmetanju sa Lionelom Mesijem, a nema sumnje da mu i te kako prija forma u kojoj se nalazi Zlatan Ibrahimović, pa ove sezone zaista možemo očekivati spektakularnu bitku za prvog strelca Serije A. Obojica blistaju na početku sezone. Šveđanin je postigao neverovatnih 10 golova na šest odigranih mečeva, a Portugalac dva manje na jednom meču manje u prvenstvu. Ne treba otpisivati ni Romelua Lukakua koji je dao sedam golova na sedam utakmica. Ali jasno je da Belgijanac, uz sve svoje kvalitete, ipak nije ista klasa igrača.

Mnogi su u protekle dve sezone bili skloni tvrdnjama da je Ronaldo izbledela senka onog igrača koji je postigao 450 golova na 438 utakmica za Real Madrid u svim takmičenjima. Istina je da Ronaldo do sada nije toliko ubedljiv (73 gola na 95 utakmica), ali je isto tako i činjenica da Mauricio Sari nije uspeo u potpunosti da iskoristi njegove mogućnosti. Kod Sarija nijedan igrač, pa čak ni Ronaldo, ne može u potpunosti da iskoči iz šablona, što je sasvim sigurno uticalo na nešto slabiju efikasnost Portugalca. Takođe, italijanski fudbal možda nije kvalitetniji od španskog, ali prilagođavanje ume da bude bolno za napadače.

Ali deluje da je Ronaldo uspeo da probije sve barijere. Andrea Pirlo u potpunosti razume njegove potrebe na terenu i spreman je da u podredi ostatak ekipe svom najboljem igraču. Možda to zapravo bude i ključ uspeha u ovoj sezoni, ne samo u Seriji A gde je Juve ponovo favorit za titulu, već pre svega u Evropi gde se toliko dugo čeka taj treći pehar Lige šampiona. Mada, Juventusova forma je u ovom trenutku još uvek daleko od šampionske.


tagovi

Kristijano RonaldoAndrea Pirlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara