Detalj sa finala u Tirani (© Reuters)
Detalj sa finala u Tirani (© Reuters)

Idealni tim Lige konferencije: Petorica iz Fajenorda, četvorica iz Rome

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.05.22. | 14:48

Najbolji igrač Lorenco Pelegrini

Pehar Romi – priznanja i Fajenordu. Finalisti premijernog izdanja Lige konferencije dominiraju u izboru za tim sezone trćeeg po vrednosti UEFA takmičenja. Evropska kuća fudbala je dva dana posle okončanja nadmetanja izabrali idealnih 11 i u njemu su se mahom našli predstavnici italijanskog i holandskog kluba.

U zamišljenom timu samo dvojica nisu iz sastava koji su igrali za trofej u Tirani. U pitanju su Kiran Djusberi Hol iz Lestera, odnosno pokretačka snaga Marselja, Dimitri Paje. Svi ostali su iz Rima, odnosno Roterdama: četvorica iz sastava Žozea Murinja, a čak petorica iz ekipe Arnea Slota. Ovaj poslednji podatak će svakako obradovati ljude iz Partizana pošto su od Fajenorda ispali u osmini finala.

Izabrane vesti

Idealni tim Lige konferencije igrao bi u formaciji 4-4-2 i činili bi ga: Rui Patrisio (Roma) – Lutsharel Gertruida (Fajenord), Kris Smoling (Roma), Gernot Trojner (Fajenord), Tirel Malasija (Fajenord) – Lorenco Pelegrini (Roma), Dimitri Paje (Marselj), Kiran Djusberi Hol (Lester), Luis Sinistera (Fajenord) – Siril Desers (Fajenord), Tami Ejbraham (Roma).

Za najboljeg fudbalera premijernog izdanja Lige konferencije proglašen je Romin vezista Lorenco Pelegrini, najbolji strelac je Siril Desers, pošto je Belgijanac postigao deset golova, dok je najbolji mladi fudbaler Kolumbijac Luis Sinistera iz Fajenorda.


tagovi

RomaLorenco PelegriniFajenordDimitri PajeTami Ejbraham

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara