Sergej Milinković Savić (©Reuters)
Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Igli Tare otkrio istinu o Sergeju: Milan i Junajted nudili Laciju preko 100.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 20:55

"Ne želim da ulazim u to zašto nije došlo do prodaje, jer je Lotito želeo da sačuva jak tim i održi obećanja koja je dao treneru", izjavio je bivši sportski direktor rimskog kluba

Neizostavna tema gotovo svakog prelaznog roka tokom prethodnih godina bio je Sergej Milinković Savić. Italijanski, ali i mediji drugih evropskih zemalja 'selili' su ga iz kluba u klub na svakih šest meseci, ali bi srpski vezista ostajao na Olimpiku sve dok ga letos, posle osam sezona provedenih u Laciju, Al Hilal kupio za 40.000.000 evra.

Zaradio je rimski klub višestruko na prodaji 28-godišnjeg Srbina, budući da ga je iz Genka doveo za 12.000.000 evra, ali je mogao da inkasira i do dva i po puta više novca od onog koji je dobio od arapskog kluba, samo da je u nekom od prethodnih godina prihvatao ponude evropskih velikana. A nije da ih nije bilo. Sada već bivši sportski direktor Lacija Igli Tare, koji ga je i skautirao i doveo iz belgijskog kluba, tvrdi da su na Olimpiko prethodnih godina stizali čekovi sa devet cifara za Milinković Savića, ali da ih je prvi čovek Bjankoćelesta Klaudio Lotito odbio.

Izabrane vesti

"O Milinkoviću Saviću je rečeno mnogo stvari koje nisu istinite, od toga da će otići kao slobodan igrač do ideje da ne želi da ostane. Jedina istina je da je predsednik Klaudio Lotito odbio veoma važne ponude, vredne preko 100.000.000 evra, od Milana i Mančester Junajteda. Ne želim da ulazim u to zašto nije došlo do prodaje, jer je Lotito želeo da sačuva jak tim i održi obećanja koja je dao treneru. Ne zaboravimo da je u sezoni koju je prekinuo KOVID Lacio bio na ivici da osvoji Skudeto", otkrio je Tare u razgovoru za TV Play.

Tare je letos napustio direktorsku fotelju na Olimpiku, a prethodnih nedelja spekulisalo se da ga želi Napoli, koji još nije pronašao dugoročnu zamenu za Kristijana Đuntolija.

"Ko sam ja da kažem kako ne bih želeo ovaj ili onaj projekat. Napoli je fantastičan klub i grad koji je lud za fudbalom. Drago mi je ako mi se Aurelio De Laurentis divi, ali ne bi bilo fer prema mojim kolegama da dalje komentarišem. Nikada nisam imao direktan kontakt sa Napolijem, čuo sam mnogo glasina, ali niko iz kluba me nije zvao da predloži saradnju", izjavio je Tare.


tagovi

Sergej Milinković SavićTransferiLacioIgli Tare

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara