Igor Duljaj: Neću da Partizan bude u podređenom položaju, ali hoću da budemo ogledalo

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 12:46

“Ne slažem se da nemamo šta da izgubimo, Zvezda je odličan tim sa mladim trenerom”, poručio novi trener crno-belih

Za većinu popravljanje utiska, za jednog vatreno krštenje. Nadaju se u Partizanu da bi makar malo mogli da razvesele navijače u ovim sumornim sedmicama, a Igor Duljaj da će trenerski mandat na klupi voljenog kluba početi pobedom. Na najtežem mogućem gostovanju, Crvenoj zvezdi.

Kakav je bio tokom igračke karijere, smiren, koncentrisan i temeljan, takav je nekadašnji reprezentativac i u novoj ulozi. To što je imao samo tri dana za upoznavanje ne doživljava kao hendikep. Naprotiv.

Izabrane vesti

„Odradio sam tek dva treninga. Olakšavajuća okolnost je što sam bio među ovim igračima godinama (kao pomoćni trener, op. au), skoro sve ih znam, proces upoznavanja nije bio potreban“, istakao je Duljaj u osvit 169. derbija.

„Biće teško. Kažu da nemamo šta da izgubimo, ali se ne bih saglasio. Može mnogo i da se dobije i da se izgubi. Zveda je lider, igra na svom terenu, uvek sam poštovao rivala, bez obzira na ime, ali poštujem i svoj tim, verujem u njega. Nekad šok terapija deluje, nekad ne. Daleko od toga da idemo da podignemo belu zastavu. Dolazimo da pokažemo šta znamo, jer je Partizan u nekoliko utakmica pokazao da i te kako može da igra kvalitetan fudbal, kao i da fizički parira rivalima kao što je Keln. Nadam se povoljnom rezultatu i dobroj igri“.

Naslednik Gordana Petrića će eventualno posegnuti tek za ponekom rokadom, međutim, suštinski ćemo gledati Parni valjak u prepoznatljivoj formaciji.

„Teško je nešto promenitI, ali moguće su korekcije. Derbi je specifičan, nekad zaboravite na taktičke zadatke, ponesu vas emocije, navijači, biće mnogo borbe, bitno je da svaki igrač kad se probudi u subotu zna da li je dao sve od sebe. Teško je za dva dana nešto promeniti. Mi se poznajemo, ali pred utakmicu koja dolazi ne bi trebalo da se priča, momci su svesni šta donosi taj meč, sve što im kažem može da im pomogne i odmogne. Zreli su, dugo u klubu, imaju dosta ovakvih utakmica. Verujem u njih. Važno je poverenje između trenera i ekipe, da zajedno napredujemo: ja sa njima, oni sa mnom“.

O lideru Mozzart Bet Superlige – sve najbolje.

„Odličan tim, ima mladog trenera, zna šta hoće, igra na svom terenu, sa te strane je u povoljnijem položaju. Mogu da obećam da ću svoju energiju preneti na igrače, da kad istrče na teren ne budu u podređenom položaju. Da od prvog zvižduka budemo agresivni“.

Igor Duljaj isijava staloženošću, bez obzira što je oko njega, u celom klubu, haotična situacija.

„Uvek će se postavljati pitanje da li sam neiskusan trener, ali znam ko sam i šta sam. Polako... Svi što su mi pisali poruke govorili su u stilu: Čestitamo ti na hrabrosti, što si u najgorem trenutku prihvatio odgovornost. Razum je govorio „ne“, ali je srce reklo „da“. Znam šta me očekuje i da je mnogo teško, ali je prirodno. Sve mi se u karijeri dešavalo neočekivano i brzo: kad sam kao dete igrao protiv Partizana, pitali su gde mi je tata, otišli u pekaru i poslali me za Beograd; a kad je stigla ponuda Šahtjora zvali su me da dođem na stadion i pitali gde mi je pasoš, da idem u Donjeck. Nisam bio svestan šta se oko mene dešava. Ovo mi nije nepoznato“.

Ekipa mu je poznata.

„Partizan ima dosta kvalitetnih pojedinaca. Bitno je i kad pobeđuje, kako to radi, kakvom igrom, da li dovodi navijače na stadion. Veliki je teret u Partizanu, ali svako je napravio izbore u životu“.

Prvi igrački derbi nekadašnjeg motorina Parnog valjka zapravo je i poruka pred debitantski trenerski.

„Tad nas je vodio Miodrag Ješić, dobili smo 2:0, pamtim ga i po dobrom i po lošem. Rezultatski je bilo dobro, jer smo dobili, a loše je to što je ugašen jedan mladi život (Aleksandar Radović, navijač Crvene zvezde, op. au). Želim da sve protekne u redu, dosta mladih ljudi gleda u nas, moramo da budemo ogledalo. Tek ću sutra znati kakav je osećaj kad se budem pojavio pored terena. Baš sam kratko da bih mogao nešto da promenim. Nije to alibi ako se desi nešto nepovoljno, međutim, igrači pre neki dan nisu videli nepoznato lice kad sam ušao u svlačionicu, znaju kakav sam, znaju moj karakter. Vreme je ispred nas, idemo dan za danom“.


tagovi

Igor DuljajGordan PetrićRinat Ahmetov

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara