Igor Duljaj: Sinovi me stalno zapitkuju o izmenama

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.03.23. | 14:18

Trener crno-belih uoči meča sa Radnikom u okviru Mozzart Bet Superlige pričao o Dijabateu i Pavloviću

Konačno su u Humskoj prethodnih dana mogli da rade sa osmehom na licu. Trijumf u Lučanima suštinski ništa nije doneo Partizanu, ali je skinuo teret sa leđa Igoru Duljaju, koji veruje da je pobeda u Dragačevu početak serije srpskog šampiona.

Imaće šansu igrači Partizana u sutrašnjem duelu sa poslednjeplasiranim Radnikom (16 časova, TV Arena) da još malo obraduju navijače i osiguraju opstanak na željenoj koti dva. Termin meča je prilično nezgodan, uzimajući u obzir radan dan, ali nekadašnji reprezentativac Srbije veruje da će na stadionu u Humskoj biti dovoljno onih koji žele da pruže podršku.

Izabrane vesti

Trener Partizana je targetirao dvojicu sigurnih navijača.

„Znam ko će sigurno doći na utakmicu. To su moji sinovi Stefan i Aleksa, zajedno sa drugarima iz omladinske škole Partizana. Oni su moja velika podrška, mada me često pitaju što nisam ubacio ovog ili onog igrača. Isto tako neki navijači su me pitali što nisam ubacio Baždara, iako je on imao suspenziju zbog kartona“, poručio je Igor Duljaj.

Gledajući tabelu Mozzart Bet Superlige Partizan ima zicer. Radnik se davi u borbi za opstanak, iako je ekipa Slavoljuba Đorđevića značajno popravila formu tokom proleća. Na poslednjih sedam mečeva imaju pet remija.

„Uvek je dobro kada se pobedi. Lakše se diše, drugačija je atmosfera. Bilo je drugačije i kada smo se vraćali za Beograd iz Lučana. To je jedan pozitivan znak. Ali moramo da delujemo još bolje. Partizan uvek traži da se dobija utakmica. Na nama je da naporno radimo i kontrolišemo igru i rezultat. To nekada nije lako“.

Lepim rečima Duljaj je govorio o Slavoljubu Đorđeviću.

„Imamo lepu priliku da nastavimo seriju. Radnik ima perspektivnog trenera. Poznajem njegov sistem rada, igraju čvrsto i organizovano u odbrani. Ne mora ništa da znači njihov bodovni saldo, i to što su u teškoj situaciji. Vrlo je važno da se mo koncentrišemo i znamo šta sve treba da radimo“.

Imao je trener Partizana i neke zanimljive odgovore na pitanja vezana za pojedine igrače. Pre svih o Fuseniju Dijabateu. Krilni fudbaler je tokom jeseni pokazao da je tehnički najdominantniji igrač Partizana, ali statističke kolone su mu slabe.

„Kada pogledate njegove rezultate sa Katapulta to je sve na visokom nivou. Ali ono što radi na centru i po boku, treba da ponavlja u protivničkih 16 metara. Pričao sam sa njim o tome“.

Analizirao je Duljaj i učinak Andrije Pavlovića koji nije uspeo da se upiše u listu strelaca u Lučanima.

„Nije dao gol, ali postoji druga strana. Odradio je veliki posao, bio agresivan, oduzimao i zadržavao lopte. Vrlo sam zadovoljan kako je odigrao. Ako nastavi da bude vredan na utakmicama i treninzima sve će mu se to jednog dana vratiti“.

Ponovio je da bi za mlade igrače bilo bolje da dobijaju šansu u nešto drugačijoj atmosferi, osvrnuo se i na status Natka, igrača koji je ušao sa klupe u Lučanima.

Imali smo razgovor pre utakmice, rekao sam mu da će u jednom trenutku ući u drugom poluvremenu. On i Jović su imali veliki doprinos. To je mnogo važno, da igrači sa klupe imaju doprinos“.


tagovi

Igor DuljajFuseni DijabateAndrija Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara