Igor Matić (©Starsport)
Igor Matić (©Starsport)

Igor Matić u Novom Pazaru? Naredna dva dana ključna

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 09:34

Predstoji najvažniji razgovor, koji će odrediti ishod flerta Pazaraca i doskorašnjeg trenera Čuke

(Od dopisnika iz Novog Pazara)

Četvoromesečna saradnja Novog Pazara i trenera Siniše Dobrašinovića, računamo li bruto i nešto malo jače, okončana je odlukom klupskih čelnika poslednjeg dana 2023, a istog momenta počela je licitacija ko će ga zameniti na užarenoj klupi superligaša stacioniranog u dolinama Jošanice i Raške.

Izabrane vesti

U principu, dobro obaveštena čaršija odmah je najavila da bi rešenje na polju struke mogao da ponudi bratski Fenerbahče, čiji su štoper Omar Fajed i vezista Đihno Đo uveliko na privremenom radu u Novom Pazaru. Naravno, u bubanj je ubačena i domaća struka, pa je selekcija neupošljenog trenerskog kadra iz Srbije i regiona trenutno jedan od omiljenih pazarskih hobija.

Kao kandidat broj jedan izdvojio se Igor Matić, prvi je preneo Sport klub. I priča nije bez osnova, naprotiv. U taboru Plavih ne bi imali ništa protiv da se doskorašnji kormilar Čukaričkog iskristališe kao njihov treći izbor u takmičarskoj 2023/24, nakon Dragana Aničića i Dobrašinovića. Pre toga, ipak, potrebno je da se slože neke kockice. Situacija sa Matićem trebalo bi da bude jasna najkasnije do četvrtka, posle još jednog razgovora dve strane i preciziranja određenih premisa potencijalne buduće saradnje.

Naslednik Dušana Kerkeza na Banovom brdu od sredine prošlog avgusta i rotacije koja je začudila mnoge, ako u srpskom fudbalu uopšte i postoji nešto što bi moglo da se okarakteriše kao iznenađenje, u debitantskoj polusezoni u Mozzart Bet Superligi prošao je kroz Scile i Haribde. Mnogi su ga prežalili krajem novembra, ali je potrajao još nekih mesec dana.

Matić je sa Čukaričkim krstario na tri fronta. U evropskoj Ligi konferencija zabeležio je svih šest poraza u teškoj grupi sa Fjorentinom, Ferencvarošem i Genkom, uz gol razliku 2:16. U Kupu Srbije stigao je do proleća i četvrtfinala, dok je u Mozzart Bet Superligi imao učinak od šest pobeda, gde je i skalp aktuelnog šampiona Crvene zvezde (2:1), četiri remija i šest poraza, od kojih je jedan doživeo i pred praznim tribinama Gradskog stadiona (0:1). U elitnoj ligi Srbije baš Čukarički i Novi Pazar sa po 29 bodova drže pozicije četiri i pet vredne Evrope u sezoni 2024/25.

Prozivka u Novom Pazaru zakazana je za 8. januar. U ovom momentu deluje da će je izvršiti 42-godišnji Matić, kojem bi to bio tek drugi samostalni trenerski posao u karijeri, ali i ne mora da znači. Za šest dana svašta je moguće, preokreti vrebaju iza svakog ćoška. Iskustvo nas uči da je tako.


tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet SuperligaIgor Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara