Igor Tudor (©Reuters)
Igor Tudor (©Reuters)

Igor Tudor optužuje: Nejmarova scena uticala na isključenje

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 12:19

Trener Olimpik Marselja vraća film na veliki derbi francuskog fudbala

U centru pažnje velikog derbija Francuske između Pari Sen Žermena i Olimpik Marselja pre pet dana bio je Nejmar. Brazilac je u nadoknadi prvog poluvremena postigao, ispostaviće se, jedini gol u meču, a sredinom drugog je iznudio crveni karton za Samuela Žigoa, čime je značajno olakšan posao domaćinima da sačuvaju prednost.

Iako je došlo vreme za novo kolo Lige 1, trener Olimpika Igor Tudor morao je u najavi meča sa Lansom još jednom da se osvrne na meč u Parizu. Okrivljujući Nejmara da je svojom glumom doprineo isključenju štopera.

Izabrane vesti

Smatra Tudor da je reakcija brazilskog reprezentativca bila preterana nakon starta Žigoa. Iako je odmah posle meča izneo pozitivan utisak arbitrom Klemenom Turpinom, hrvatski trener u međuvremenu je povukao mišljenje.

"Nakon što sam video slike i snimak, rekao bih da sam imao pogrešno mišljenje. Sudija, ipak, nije bio tako dobar kao što mi se činilo. Ali, zaustavio bih se na tome... Ne verujem da pritisak može da utiče na odluke sudije, možda grešim, ali da je Nejmar imao normalnu reakciju na faul, bez bacanja na travu i pravljenja scene, mislim da bi sudija Žigou dao žuti, a ne crveni karton. Mislim da je preterana reakcija uticala na situaciju, jer je sudija poverovao u to", nezadovoljan je Tudor.

Porazom u derbiju Olimpik je pao na četvrto mesto Lige 1 sa šest bodova zaostatka za vodećim Pari Sen Žermenom. Ispred su i Lorijan sa tri više i Lans sa jednim. Čeka, dakle, Tudorove izabranike u subotu uveče (21.00) novi težak zadatak.



tagovi

Igor TudorNejmarMarseljPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara