Igrajte vi Ligu šampiona, mi ćemo da vam obijamo kuće

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 13:06

Provalnici naoružani noževima i šrafcigerom opljačkali Arturov dom za vreme utakmice, ali nažalost on nije jedini kome se nešto ovako dogodilo u poslednje vreme

Luda priča, nimalo srećna. I nažalost - nije nova jer se sve češće ponavlja. Dok je fudbaler Barselone, Artur Melo, bio na Nou Kampu na klupi za rezerve protiv Liverpula u polufinalu Lige šamiona, i gledao kako se njegovi saigrači bore za finale Lige šampiona, dvojica provalnika su mu opljačkala kuću. I ne samo to, već su sa sve maskama pretili njegovom bratu smrću kada se vratio sa utakmice.

Dva kriminalca su pokupila nešto nakita i Roleks sat, a bili su naoružani šrafcigerom i nožem. Navodno su ušli kroz prozor i naredili Arturovom bratu da otvori sef. Predstavnici policije u Barseloni su potvrdili da se dogodila pljačka, da traje istraga, ali da ne smeju da kažu ko živi u toj kući. Lokalni izveštaji kažu da je Arturov brat po povratku sa utakmice uočio dva maskirana provalnika koja su mu pretila smrću ako ne otvori sef. Za sada nema izveštaja o bilo kakvim fizičkim povredama.

Izabrane vesti

Inače, kao što rekosmo ovo nije ni tolika novost u Španiji gde su kuće od igrača na meti provalnika i to za vreme utakmica. I to se posebno odnosi na igrače Barselone.

U februaru su provalnici upali u kuću Kevina Princa Boatenga i uzeli dobra u vrednosti od oko 270.000 evra, što satova i nakita, što keša. Ista kuća je bila na meti provalnika prošlog novembra kada je levi bek Barselone Đordi Alba živeo tu i dok je putovao u Italiju na obračun protiv Intera u Ligi šampiona.

U junu prošle godine provalnici su upali u bogatu kuću Đerara Pikea. Čak su i njegovi roditelji bili u kući za vreme provale. Prošli su bez fizičkih posledica. Pike je putovao u Keln, a Šakira je bila na koncertu.

Ovi kriminalci su opisani kao profesionalci koji ne ostavljaju otiske prstiju, uzimaju nakit i skupe satove i napadaju za vreme utakmica. U februaru su upali u kuću Filipeu Kutinju istog dana kada mu je automobil nestao.

Na meti ovih kriminalac je bio i Rafael Varan u decembru 2016. godine kada je zaboravio da uključi alarm pre nego što je otišao na meč Lige šampiona protiv Dortmunda. Ukraden mu je keš, nakit i skupocena odeća. Iste godine je opljačkan i Luis Figo.

Foto: Reuters


tagovi

Artur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara