Rijad Marez slavi pogodak (©Reuters)
Rijad Marez slavi pogodak (©Reuters)

Igraju strašan fudbal, a imaju 20 bodova minusa – Siti pregazio i Barnli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.06.20. | 22:53

Po dva gola Mareza i Fodena, dve asistencije Bernarda – petarda za tim Šona Dajša

Zvuči paradoksalno, ali realnost je surova – Mančester Siti posle tromesečne pauze zbog pandemije COVID-19 igra strašan fudbal, a ima čak 20 bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Liverpul koji je praktično stavio jednu šapu na šampionski pehar. U ova dva kola za tačno pet dana Siti je postigao osam, a nije primio nijedan gol. Posle Arsenala, još je gore prošao Barnli koji je na Etihadu dobio “petardu“ – 5:0 (3:0). Lako, ubedljivo, rutinski.

Mogu sad igrači Pepa Gvardiole da igraju za svoju dušu, jer Liverpul je i dalje predaleko. Valjda zato Siti i izgleda tako moćno na terenu. Sada nema pritiska i sve je mnogo lakše. Po dva gola Rijada Mareza i Fila Fodena, uz dve asistencije Bernarda Silve... Doduše, ponovo je svima zastala knedla u grlu zbog Serhija Aguera, koji je već u prvom poluvremenu zatražio izmenu posle oštrog kontakta sa Benom Mijem čime je izvukao jedanaesterac, ali nije mogao da igra dalje. Pep Gvardiola uopšte nije bio srećan zbog Aguerove povrede i na televizijskom snimku moglo je da se vidi kako njih dvojica razgovaraju kraj aut-linije, posle čega Gvardiola pognute glave produžio hod u svom prostoru...

Izabrane vesti

Tri boda bila su upakovana već posle uvodnih 45 minuta. Fil Foden je prvi zapucao na prvu od dve asistencije Bernarda Silve, posle čega je usledila prava minijatura Rijada Mareza u samoj završnici poluvremena, a onda i njegov pogodak sa penala pošto je Andre Mariner konslutovao VAR sobu da bi video ko je prvi stigao do lopte – Mi ili Aguero.

Siti je nastavio utakmicu u trećoj brzini i stigao do još dva pogotka. Bernardo i David izigrali su kompletnu odbranu Barnlija u uvodnoj fazi drugog poluvremena za 4:0, da bi Foden iskoristio završno dodavanje rezerviste Gabrijela Žezusa i postavio konačnih 5:0.

Siti je jako daleko od Liverpula, ali siguran na drugoj poziciji. Barnli je i dalje u mirnim vodama, jer je od crvene zone udaljena 12 bodova...

ENGLESKA 1 - 30. KOLO

Petak

Norič - Sautempton 0:3 (0:0)

/Ings 49, Armstrong 54, Redmond 79/

Totenhem - Mančester Junajted 1:1 (1:0)

/Bergvajn 27 - Fernandeš 81 penal/

Subota

Votford – Lester 1:1 (0:0)

/Doson 93 - Čilvel 90/

Brajton - Arsenal 2:1 (0:0)

/Dank 75, Mope 90+5 - Pepe 68/

Vest Hem - Vulverhempton 0:2 (0:0)

/Himenez 73, Neto 84/

Bornmut - Kristal Palas 0:2 (0:2)

/Milivojević 12, Aju 23/

Nedelja

Njukasl – Šefild Junajted 3:0 (0:0)

/Sen Maksimen 55, Riči 69, Žoelinton 79/

Aston Vila - Čelsi 1:2 (1:0)

/Haus 43 – Pulišić 60, Žiru 62/

Everton - Liverpul 0:0

Ponedeljak

Mančester Siti - Barnli 5:0 (3:0)

/Foden 22, 63, Marez 43, 45+3, D. Silva 51/

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...



tagovi

Fil FodenSerhio AgueroRijad MarezDavid Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara