Mauro Ikardi (©Reuters)
Mauro Ikardi (©Reuters)

Ikardi vadi Parižane iz zone ispadanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.20. | 13:31

Tuhel bez Nejmara i Mbapea na Mec, u odloženom meču 1. kola Lige 1

Dve utakmice, dva poraza - nula golova, nula bodova. To je bilans Pari Sen Žermena na startu sezone u Ligi 1. Nije greška. Prvi put u poslednje 42 godine Sveci su izgubili uvodna dva duela u šampionatu, uključujući demorališući poraz u Klasiku od Marselja, i to na Parku prinčeva. Zato je večerašnji dvoboj sa Mecom, u okviru odloženog okršaja 1. kola, izuzetno važan za Tomasa Tuhela (21.00).

Sigurno je bilo boljih startova u sezoni Lige 1 za Parižane, koji se, uprkos tome što su pre samo tri nedelje igrali u finalu Lige šampiona, nalaze na 18. mestu na tabeli, odnosno u zoni ispadanja.

Izabrane vesti

Nemački strateg smiruje strasti. Gleda unapred.

"Svi misle da postoji rezultatska kriza, i to je zapravo slučaj. Izgubili smo tri mečaa zaredom, računajući finale Lige šampiona, i nismo navikli na to. Ali imali smo nekoliko dobrih mečeva i bio sam iznenađen kada sam video kako smo igrali protiv Olimpika. Mi smo kontrolisali utakmicu. Između dve ekipe postojala je jedna ili čak dve klase razlike. Potpuna dominacija! Ali, takav meč može da se izgubi", rekao je Tuhel.

U tim se vraćaju kapitena Markinjos, golman Kejlor Navas i napadač Mauro Ikardi, pošto su se oporavili od COVID-19, što je sigurno pojačanje. Tuhel je bio primoran da protiv Marselja postavi formaciju bez poznatih napadača i ovo bi moglo da se pokaže zlatnom prilika da Ikardi povrati mesto u timu nakon što je izostao sa polufinala Lige šampiona i finala zbog loše forme.

Međutim, tuča na kraju Klasika sa Olimpikom znači da Sveci ne mogu da računaju na Nejmara, Lajvina Kurzavu i Leandra Paredesa, koji su se na listi izostanaka pridružili Kilijanu Mbapeu, koji se još oporavlja od virusa korona.

U međuvremenu šef Meca Vensan Onjon ostvario je sa svojim timom isti učinak posle dva kola. Nema bod i nije dao gol, a na devet prethodnih sukoba sa PSŽ-om pognute glave je napuštao teren.



tagovi

Liga 1Pari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara