(©Reuters)
(©Reuters)

Iličić nije doneo sreću Atalanti u novom pljačkaškom pohodu, Ajoze Perez gura Betis napred (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.10.23. | 20:53

Viktor Đekereš pocrveneo posle osam minuta, Sporting ispustio pobedu u Poljskoj...

Boginja provincije letos je bogovski poslovala. Kad veliki ne znaju da pronađu igrača ispod radara, ima ko zna. Atalanta je prodala Rasmusa Hejlunda za 75.000.000 evra Mančester junajtedu, pre godinu dana otkupila ga je od Šturma za bezmalo četiri puta manje novca. Nastavila je da skautira austrijsko tržište, pažljivo gleda u dvorište kluba iz Graca da ne iskoči još kakva zverka, ali novi pljačkaški pohod podno Alpa nije prošao onako kako su se u Bergamu nadali.

Nije došla Atalanta ponovo da trguje sa Šturmom ili pregovara o potencijalno novoj kupovini, već po bodove. I otišla je razočarana, jer imala je gol i igrača prenosti, a vratila se samo sa bodom – 2:2 (1:2). Josip Iličić nije doneo sreću Dei u Gracu... Navijači su krenuli ranije, svratili su u posetu slovenačkom asu koji ih je poprilično zadužio, nabacili su osmeh na lice prvotimcu Maribora, međutim, sa njihovih lica je večeras ispario posle pogotka Tomija Horvata.

Izabrane vesti

Jednom Slovencu su se silno obradovali, tolike godine ih je uveseljavao, zbog drugog su se smrkli. Balkanci su vedrili i oblačili u Austriji. Igrao je rukom Sead Kolašinac u kazenom prostoru, pored svih novotarija i čuda u vidu video-tehnologije nije to moglo da promakne sudijama. Pokazao je glavni arbitar na belu tačku i Tomi Horvat bio je neumoljiv.

Izvadio je fleke Štefana Hajrlandera – početkom drugog poluvremene isključen zbog dva žuta kartona – i kašnjenja defanzivaca i jednim hicem neutralisao pogotke Luisa Murijela. Šturm je imao dosta sreće. Italijanski klub je bio dominantan tokom većeg dela susreta, a uzeo samo bod zbog igranja ruke i prethodno rikošeta. Aleksander Pras je zatresao mrežu, no teško da njegov udarac ne bi bio zaustavljen da Rafael Toloj nije zakačio loptu i skrenuo je u mrežu.

Luis Murijel je zamaskirao mrežu kapitena prelepim šutem iz kolena, koji Kjel Šerpen nije mogao da dohvati. Kao i u nadoknadi poluvremena preciznim izvođenjem jedanaesterca. Prvi gol pogledajte OVDE, a drugi OVDE.

Atalanta je sama na vrhu grupe, a prednost je i osetnija, iako više nema stopostotan učinak u Ligi Evrope. Sporting je ispustio pobedu u Poljskoj. Kada je posustala ekipa Đan Pjera Gasperinija, posustala je i Rubena Amorima – 1:1 (0:1). Lisabonski klub nije izdržao, pukao je pod pritiskom Rakova.

Skoro da je ceo meč poljski šampion sedeo na kičmi Lavova, jer je Viktor Đekereš već posle osam minuta morao da napusti teren. Ne, povreda nije razlog. Zaneo se švedski napadač mađarskih korena, preoštro je startovao i sudija je odmah pokazao crveni karton. Proverio je pomenutu situaciju putem video-tehnologije i potvrdio odluku.

Isprva to nije uticalo na Sporting, bolje se i snašao sa igračem manje. Urugvajski štoper Sebastijan Koates je glavom zakucao loptu u gol šest minuta nakon isključenja Viktora Đekereša, no odbrana gostiju je bila pod neprekidnim pritiskom. Šanse domaćina su se nizale i morala je da popusti u nekom trenutku. Pukla je u završnici, a Rakovu je prvi bod doneo Fabijan Pjasecki.

Remi Rendžersa i Sparte (0:0) iskoristio je Betis da zasedne na vrh grupe. Andalužanima su se tresle noge u prvom kolu na Ajbroksu, da bi potom na krilima tinejdžera Asane Dijao i Iska pokorili Prag, a drugu pobedu u Ligi Evrope doneo im je Ajoze Perez pogotkom iz peterca na Kipru – 1:0 (0:0).

Drugu utakmicu zaredom bio je precizan. U Primeri je otkinuo bod Alavesu, a Arisu iz Limasola je presudio posle solo prodora Abdea Ezalzulija i velikog promašaja. Asane Dijao je sa dva metra glavom uzdrmao stativu, ali je dugogodišnji član Njukasla i Lestera bio na pravom mestu. Sproveo je otpadak u mrežu i krunisao veliku inicijativu tima Manuela Pelegrinija.

LIGA EVROPE – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA C

Aris Limasol - Betis 0:1 (0:0)

/Perez 75/

Sparta Prag - Rendžers 0:0

GRUPA D

Rakov - Sporting Lisabon 1:1 (0:1)

/Pjasecki 79 - Koates 14/

Šturm - Atalanta 2:2 (1:2)

/Pras 13, Horvat 80pen - Murijel 34, 45+6pen/



tagovi

Liga konferencijeBetisAtalantaSporting LisabonRendžersSparta PragŠturmRakovAris Limasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara