Iivica Iliev (Star sport)
Iivica Iliev (Star sport)

Iliev blista: Postavljamo standarde, nema špica u Evropi kao Rikardo, Ljajić nije realna opcija

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.09.21. | 14:51

Sportski direktor Partizana kipti od optimizma pred večiti derbi

Prirodno euforičnom Ivici Ilievu nije potrebno mnogo da bi sejao optimizam i prštao od samopouzdanja. Posle ubedljive i igre i rutinske pobede izabranika Aleksandra Stanojevića protiv Anortozisa, sportski direktor Partizana (tako kaže klupski sajt) je dao svoju analizu i ocene.

Iliev je prepun komplimenata na račun igre crno-belih.

Izabrane vesti

„,Zadovoljan sam, kao i svi. Ovo je odličan rezultat. Bili smo optimisti pred utakmicu i uopšte pred početak Lige konferencija. Same kvalifikacije su nam dale pravo da verujemo da ćemo se boriti ne samo za prolaz, nego za prvu poziciju u grupi i krenuli smo onako kako smo želeli. Odigrali smo čak i mnogo bolje nego što su se svi nadali, mnogo sigurnije i kvalitetnije od našeg protivnika. Kontrolisali smo utakmicu, imali mnogo kvalitetnih šansi“, rekao je Ivica Iliev za klupski sajt Partizana.

On veruje da Partizan još nije na maksimumu i da se najbolje stvari tek očekuju.

„Ono što me raduje je što ne vidim nikakvu euforiju ni kod jedne osobe u klubu, a posebno kod igrača jer ovo već postaje standard. Oni se ne zadovoljavaju ovakvim stvarima, nego nekim većim i idu ka tome“.

A najveći izazov za crno-bele od početka sezone će biti večiti derbi u nedelju.

„Očekuje nas velika utakmica, izuzetno važna, kao i ova, koja može da odredi dalji tok sezone. Samim ulaskom u Ligu konferencija smo napravili veliku stvar, sada smo otvorili takmičenje pobedom protiv jednog od dva glavna konkurenta za prolaz i pokazali našu ambiciju. Ostaje nam, u ovom mini ciklusu bitnih utakmica, derbi koji je najveća utakmica srpskog fudbala i može u ovom trenutku da usmeri sezonu u onom pravcu u kom želimo”.

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

Kakvu utakmicu očekujete?

„Izuzetno kvalitetnu, zato što smo u situaciji u kakvoj je srpski fudbal retko bio. Sa novim pobedama Partizana i Zvezde, naši bodovi u Evropi rastu, kao i euforija u srpskom fudbalu. Oseća se vera u fudbal i kvalitet koji poseduju naša dva najveća kluba. Mislim da derbi dolazi u pravom trenutku, kada je euforija na maksimumu, kada smo otvorili sezonu i kada su ambicije u Evropi i domaćem takmičenju kod obe ekipe na maksimumu. Voleo bih da vidimo atraktivan fudbal, ne bih želeo da vidim kalkulisanje. Obe ekipe dočekuju derbi u fantastičnoj atmosferi, puni samopouzdanja. Naravno, očekujem pobedu Partizana!”

Posebno je pohvalio najboljeg strelca u dosadašnjem delu sezone Rikarda Gomeša.

"Samo mu želim da nastavi tako. Mislim da niko u Evropi nema takav učinak, on je na polovini broja golova koje je dao u prvom mandatu, u prvoj godini koja je isto bila spektakularna kada je učinak u pitanju. Dao je 26 golova, a sada je već na 13 u 14 utakmica. Mislim da je u zenitu karijere. On je toga svestan, kao i svi mi, oseća neverovatno samopouzdanje, ali i našu podršku i pozitivnu energiju. Ne samo ljudi iz kluba, nego i sa tribina, javnosti, medija… Samo neka tako nastavi!”

Zadovlljan je Iliev igrom i golom pojačanja Kvinsija Meniga.

„Bio nam je potreban igrač takvih karakteristika. Traži dubinu, direktan je, dobra saradnja, kontrola lopte… Još uvek se ne poznaje sa saigračima, ali verujem da će kako vreme bude odmicalo njegov učinak samo rasti”.

Iliev je demantovao pisanja truskih medija da se pregovarala o pozajmici Adema Ljajića iz Bešiktaša.

„,Adem Ljajić je vanserijski igrač koji je mnogo doneo Partizanu i reprezentaciji. Igrač evropskog kova. U ovom trenutku ta opcija nije realna. Mi smo poslednjeg dana prelaznog roka, kada smo mogli da prijavimo igrača za Evropu, rešili ono najbitnije. Njegov ili bilo čiji dolazak bi bio samo za domaća takmičenja, a mislim da kod igrača tog formata nije realno da se priča o tome”.



tagovi

Ivica IlievRikardo Gomeš

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara