Iliev odložio "napad" na Markovića: Sveta će nam biti potrebniji na leto

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.02.22. | 14:51

„Teško da će se sad nešto desiti“, istakao je sportski direktor Partizana

Bacio je Partizan udicu ka Svetozaru Markoviću, sa namerom da ga drugi put vrati u svoje redove iz Olimpijakosa, ali po svemu sudeći ta će akcija biti odložena do leta.

Tako barem kaže sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji je u razgovoru za Arenu sport istakao da nisu velike šanse da Marković „sleti“ u Humsku do kraja zimske pijace.

Izabrane vesti

Sveta je dosta dao Partizanu u oba navrata kada je bio. Mi uvek razmišljamo o potencijalnim povratnicima, kvalitetnim igračima, međutim, njegova situacija nije čista. A, Partizan je u ovom trenutku pokriven na svim pozicijama. Njegovi kvalitetu su nam dobro poznati, imamo pozitivno mišljenje o njemu, ali Marković je neko ko je potencijalno potreban klubu od leta. Da smo sada u letnjem prelznom roku, verovatno bismo se drugačije ponašali. Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom naših odbrambenih igrača, teško da može bilo šta da se desi u ovom prelaznom roku“, rekao je Iliev.

Marković će biti jedna od letnjih meta Parnog valjka, koji već sada crta načelni plan za jun.

Znam sada koje će nam pozicije biti potrebne na leto. Ali, dosta toga će zavisiti od završetka sezone, od rezultata koji ćemo postići. Isto važi i kada su produžeci ugovora u pitanju. U narednom periodu ćemo krenuti u razgovore sa većinom igrača kojima ističu ugovor, stavićemo sve na sto, naše i njihove ambicije. Ono što smo uveli i što će zavisiti i u budućosti je da će dosta toga zavisiti prvo od rezultata koji budemo ostvarili“.

Osvrnuo se Iliev na dovođenje dvojice vezista, Fejse i Jevtovića.

Kada je Šćekić izrazio želju da nastavi karijeru u inostranstvu istog trenutka smo krenuli u analizu potencijalnih pojačanja. Kao i uvek, imali smo imena koja su nam od starta bila atraktivna. Veliki broj igrača iz raznoraznih sredina skauting služba je revnosno analizirala. Dobro su poznati kvaliteti i Fejse i Jevtovića, a mi smo u tom trenutku tražili defanzivnog veznog, zato što su karakteristike Šćekića takve i njegovim odlaskom smo znali da nam je potreban igrač tih karakteristika. Međutim, desila se povreda Pantića i poremetila ceo vezni red. Jevtović je igrač koji pored fizičkih ima i tehničke ofanzivne karakteristike koje su nam potrebne da nadomeste odsustvo Pantića. Sada su svi naši vezni igrači različitih karakteristika, mogu zajedno da igraju, trener može da pravi razne kombinacije. Time smo se i vodili, da svaki do njih bude drugačija kockica u slagalici i da svaki ima nešto što drugi nema“.

Otkrio je Iliev i šta ga posebno raduje na isteku zimske pijace.

"Imali smo nekoliko atraktivnih ponuda za najbolje igrače. Veliki su napadi bili na Rikarda, ali tu smo u startu prekidali svaki razgovor. Bilo je ponuda i za Zdjelara, Milovanovića, oba štopera, beka... Ali ono što me posebno raduje je što nijedan od njih nije tražio da ode, čega smo se pribojavali. Bili su jednoglasni da niko ne želi da ode iz kluba, što pokazuje kolika je želja za dobrim rezultatom. Svi osećaju da sledi nešto veliko. Energija u timu je neverovatna“, istakao je Ivica Iliev.


tagovi

Ivica IlievFK PartizanSuperligaSvetozar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara