©Starsport
©Starsport

Ima i ta Liga nacija...

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 12:41

Valjda nećemo morati da koristimo tog džokera

Sreća u nesreći je da reprezentacija Srbije ima u džepu džokera kada je u pitanju trka za Evropsko prvenstvo – baraž kroz Ligu nacija.

Ali, bez dileme bi bila bruka kada bi morao taj „padobran“ da se koristi zbog neuspeha u kvalifikacionoj grupi sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom. Da je Piksi mogao da bira sastav grupe, lakšu teško da bi sastavio. I opet su Orlovi u situaciji da gutaju knedlu pred utorak i utakmicu sa Sokolovima. Jer, moraju da pobede, drugog izbora nemaju. A, u takvim situacijama nije lako igrati.

Izabrane vesti

Da se vratimo na Ligu nacija: Srbija je tog džokera zaslužila osvojivši prošlog leta prvo mesto u grupi i plasmanom u A klasu takmičenja. Bila je ispred Norveške, Švedske i Slovenije.

U baražu će igrati četiri selekcije koje su stekle to pravo kroz Ligu nacija, a koje se nisu kroz kvalifikacije izborile za kartu za Nemačku. Na papiru, to su Izrael, Srbija, Škotska i BiH, kao pobednici svojih grupa, ali ko zna kako će situacija rasplesti do kraja i ko će uskočiti umesto nekog od njih. Škotska je, recimo, jako blizu direktnog prolaza na EP, Izrael još ima šansu da dođe do drugog mesta, dok BiH gotovo sigurno ide u baraž.

No, ko god da završi u tom plej-ofu, teško da će biti slabiji od Crne Gore, Bugarske i Litvanije... A, da ne pričamo o tome kako smo prošli prošli put kada smo istom trasom tražili plasman na Evropsko prvenstvo, u Škotskoj još pričaju o tome.



tagovi

Liga nacijaOrloviKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara