Ima li Zvezda razloga za strah? Kopenhagen počeo da topi prednost... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 19:50

Midtjiland poražen u sudaru sa Hornsensom – 1:0

Sa velikom pažnjom stručni štab i navijači Crvene zvezde pratiće rasplet šampionske trke u Danskoj. Midtjiland je, pre pandemije virusa korona, praktično stavio jednu ruku na šampionski pehar. Crveno-beli drže fige Vukovima, jer bi ih trofej Midtjilanda približio statusu nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

I dalje Midtjiland ima ogromnu prednost, ali je Kopenhagen uneo malu dozu dramtike u šampionat Danske. Tačnije, Zvezdin prošlogodišnji rival iskoristio je veliki kiks Midtjilanda i približio se liderskoj poziciji na devet bodova.

Izabrane vesti

Vukovi se i dalje o svemu pitaju u Danskoj, ali današnji meč protiv Horsensa pokazao je manjkavosti u sistemu ekipe Brajana Priskea.

Za Horsens je igrao nekadašnji član Čukaričkog Erhan Mašović i bio jedan od zapaženijih aktera velikog trijumfa Hornsensa. Gosti su odigrali jedan od najboljih mečeva u sezoni. Iako je Midtjiland bio agresivniji i u većem delu meča bolji rival, o čemu svedoči 18 udaraca ka golu Hornsensa, gosti su dočekali svojih pet minuta. Ili bolje reći – trenutak sreće. Igrao se 36. minut kada je Luka Prip iskoristio asistenciju Madsena i šokirao domaće navijače. Bila je to najava tek trećeg prvenstvenog poraza Midtjilanda, ekipe koja i dalje slovi za aposlutnog favorita.

Međutim, činjenica je da se Kopenhagen neće predati dokle god postoji šansa. Lavovi su počeli da tope prednost, uoči finiša sezone. Danas su na gostovanju Lingbiju (4:1) podsetili na najbolja, šampionska izdanja. Ocrtala je to i akcija iz 33. minuta.

Mladi napadač Muhamed Darami je petom proigrao Falka koji je udarcem kroz noge golmana Lingbija pogodio mrežu. Apsolutno se o svemu na terenu pitao Kopenhagen. Međutim, nije uspeo da slomi otpor žilavog Lingbija. Domaćin je uspeo da izjednači preko Varminga, ali je Lingbijeva radost kratko trajala.

Stale Solbaken je večeras promovisao potencijalno novu veliku zvezdu Kopenhagena. Reč je o Muhamedu Daramiju koji je posle savršene asistencije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Tačku na trijumf Kopenhagena stavili su Biel i rezervista Karlo Bartolec.

DANSKA 1 – 25. KOLO 

Nedelja

Esbjerg - Olborg 1:1 (0:0)

/Jakovenko 67 - Tengšted 83/

Ponedeljak

Randers - Hobro 0:1 (0:1)

/Babajan 36/

Midtjiland - Hornsens 0:1 (0:1)

/Prip 36/

Lingbi - Kopenhagen 1:4 (0:1)

/Varming 71 - Falk 33, Darami 73, Biel 86, Bartolec 90/

20.00: (2,05) Orhus (3,45) Odense (3,60)

Utorak

19.00: (1,70) Brondbi (3,70) Sonderjisk (5,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kopenhagen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara