Boni i Honda (©Shutterstock)
Boni i Honda (©Shutterstock)

Ima zemlje za starce – Švedska

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 16:30

Boni i Honda pred odlaskom na sever Evrope

Film braće Koen iz 2007. godine sa nazivom Nema zemlje za starce dobio je oskara za najbolje ostvarenje te godine, ali kada je fudbal u pitanju, izgleda da su „starci“ dobili novu meku i to tamo gde niko nije očekivao.

Zazvučalo je kao veliko iznenađenje kada je pre neki dan Marek Hamšik potpisao za švedski Geteborg. Kapiten reprezentacije Slovačke se rastao sa kineskim Dalijenom i u 33. godini je rešio da se vrati u Evropu. Čak su i italijanski mediji pisali da je pred povratkom u Slovan iz Bratislave, na ugovoru do kraja sezone, a onda – iznenađenje.

Izabrane vesti

Hamšik je stavio potpis na ugovor sa Geteborgom, za koji će igrati do avgusta. Klub je od tog momenta prodao, kako pišu švedski mediji, sve pretplatne karte za ovu sezonu.

Ali, tu neće biti kraj. Švedski Fotbolskanalen javlja da su još dvojica fudbalskih veterana zvučnih imena pred dolaskom u tu skandinavsku zemlju. Prvi je japanski as Kejsuke Honda, koji je u 34. godini postao pravi globtroter.

Bio je Honda 2018. u Melburn Viktoriju, pa naredne godine u Viteseu, onda u brazilskom Botafogu, da bi 4. februara potpisao za portugalski Portimonense. Ali, tu je izbio problem, jer propisi te zemlje ne dozvoljavaju klubovima da registruju igrače koji su malo pre toga postali slobodni. Oni moraju da budu bez kluba najmanje tri meseca, da bi mogli da budu registrovani u Portugaliji usred sezone. Tako je taj angažman Hondi propao, te je nedelju dana kasnije raskinuo ugovor i ponovo postao slobodan strelac.

Šveđani kažu da Japanac ima ponude od više klubova iz te zemlje i da je raspoložen da karijeru nastavi na severu Evrope.

Ista priča važi za Vilfreda Bonija. Nekadašnji napadač Mančester sitija je slobodan od novembra prošle godine kada se rastao sa Al Itihadom. Boni ima 32 godine, još je u najboljim godinama za napadača i iznenađenje je da je i dalje bez kluba.

Dobio je i on nekoliko ponuda iz Švedske i očekuje se da i on karijeru nastavi u Skandinaviji.

Izgleda da kada su videli da Zlatan Ibrahimović može u 39. godini da se vrati u reprezentaciju Švedske, počeli su tamo da love slobodne „veterane“, da pojačaju konkurenciju i interesovanje i u klupskom fudbalu.


tagovi

Kejsuke HondaVilfred BoniŠvedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara