FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Imaju Grizman i Morata ozbiljnu konkurenciju, Čolovi rezervisti odveli Atletiko u polufinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 23:07

Sevilja eliminisana u dramatičnoj završnici na Metropolitanu – 1:0

Atletiko Madrid je poslednji četvrtfinalista Kupa kralja za ovu sezonu. Pridružio se Bilbau, Sosijedadu i Maljorki u pretposlednjoj rundi bitke za trofej nakon što je večeras u Madridu eliminisao Sevilju golom Memfisa Depaja u 79. minutu – 1:0 (0:0).

Depaj je zajedno sa Anhelom Koreom ušao u 66. minutu umesto indisponiranog tandema GrizmanMorata, koji nije imao rešenje za odbranu Andalužana, a upravo su njih dvojicabili kreatori akcije koja je rešila pitanje pobednika u polufinale.

Izabrane vesti

U nadoknadi utakmice, sudija Hesus Hil Mansano je pokazao na belu tačku posle neopreznog starta Pabla Bariosa nad Erikom Lalelom, ali je posle pregleda VAR snimka ustanovljeno da je defanzivac Atletika prvo zakačio loptu, pa tek onda Argentinca.

Ništa pre toga nije naslućivalo da bi sastav Kikea Sančes Floresa mogao da se vrati u život, pošto nije uspevao da se nametne na terenu i stvori ozbiljnije prilike da ugrozi mrežu prilično besposlenog Jana Oblaka. Međuim, iznenada se otvorio prostor za lukavog Lamelu, koji je umalo uspeo da izbori svom timu odlazak u produžetke.

Atletiko je mogao mnogo ranije da obezbedi mirnu završnicu meča, ali je jedan od najvećih krivaca što je oduka pala tek u završnici utakmice bio Antoan Grizman. Francuz u 26. minutu nije uspeo da iskoristi jedanaesterac, dok u 53. minutu nije uspeo da iskoristi odličnu šansu, pa je bilo jasno da bi Simeone mogao da ga zameni. To je verovatno i definitivno odlučio na isteku časa igre, kada je upravo Griznamanu poništen pogodak zbog ofsajda.

Srećom, popularni Čolo na klupi ima dovoljno kvalitetnih napadača da reše probleme sa realizacijom. Raspiloženi Depaj je samo dva minuta po ulasku na teren uspeo da savlada Najlanda, ali je i taj pogodak sprečila ofsajd pozicija.

Međutim, ubrzo je sve postavljeno na svoje mesto posle kombinacije Depaja i Koree u ključnoj akciji iz 79. minuta utakmice.

ŠPANIJA, KUP KRALJA - ČETVRTFINALE

Utorak

Selta - Real Sosijedad 1:2 (0:1)

/De la Tore 90+2 - Ojarzabal 2, Beker 66/

Sreda

Majorka - Đirona 3:2 (3:0)

/Larin 21, Prats 28, 35p - Stuani 68p, Savio 96/

Bilbao - Barselona 2:2 (1:2) posle produžetaka 4:2

/Guruzeta 1, Sanset 49, I. Vilijams 105+2, N. Vilijams 120+1 - Levandovski 26, Jamal 32/

Četvrtak

Altetiko Madrid - Sevilja 1:0 (0:0)

/Depaj 79/


tagovi

Kup kraljaMemfis DepajAnhel Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara