Odriozola u društvu Tijaga i Kutinja (©Reuters)
Odriozola u društvu Tijaga i Kutinja (©Reuters)

Imamo junake, imamo čudake: Zašto niko neće natrofejnijeg igrača sezone?

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 13:51

Neobično "dostignuće" Alvara Odriozole...

Među pričama o junacima, tragičarima i čudacima, a po okončanju još jedne evropske sezone, nemoguće je zaobići jednu iz kategorije "ni kriv, ni dužan - šampion". Alvaro Odriozola (24), desni bek madridskog Reala, nije imao gotovo nikakav doprinos ovogodišnjim uspesima Bajerna. Došao je zimus na pozajmicu protiv volje Hansija Flika, pa nije bilo za očekivati da će imati veliku minutažu. A i kada je dobio priliku bio je toliko loš da na sledeću šansu čekao po nekoliko nedelja.

Ali kada se crta podvuče trofeji se pišu i njemu.

Izabrane vesti

Pa da rašlanimo: u Bundesligi tri utakmice (153 minuta); u DFB kupu jedna utakmica (sedam minuta); u Ligi šampiona jedna utakmica (19 minuta). Odriozolin učinak donekle vadi prvi deo sezone, jer ipak je u Realu igrao nešto više: La Liga četiri utakmice (344 minuta); Liga Šampiona jedna utakmica (90 minuta).

Alvaro Odriozola tako je ove sezone na terenu proveo ukupno 613 minuta i osvojio pet trofeja?! Pišu mu se ova tri sa Bajernom, plus Realov šampionat i Superkup Španije. To mu u proseku dođe trofej na svaka 122 minuta!

Kakav "učinak".

Kratko će, međutim, Odriozola uživati u ovim trofejima. Letnja pijaca uveliko jeu toku, a njegov status daleko je od rešenog. Bajern ga neće otkupiti, Realu nije potreban, niko ga ne zove.

Eto kako nekad mogu da prođu trofejni igrači...

A pre samo dve godine bio je jedna od zvezda prelaznog roka, kada ga je Kraljevski klub kupio od Real Sosijedada za 30.000.000 evra.


tagovi

Alvaro OdriozolaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara