Hulk (©Reuters)
Hulk (©Reuters)

Imamo li gol godine? Klasa je večna, Hulkova strela sa 40 metara za TV špice (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.08.23. | 23:34

Brazil 1: Posle 10 mečeva bez pobede, konačno slavlje za Atletiko Mineiro koji je dobio Sao Paulo na Morumbiju sa 2:0, a veteran je bio u prvom planu, postigao pogodak koji se retko viđa

Nekadašnji brazilski reprezentativac, Hulk, jedan je od najboljih fudbalera u ovom milenijumu koji nije igrao u Ligama petice. Briljirao je u Portu, Zenitu, Šangaj Portu, osvajao titule, trofeje u Portugaliji, Rusiji i Kini, a u smiraj karijere je uzdanica Atletiko Mineira. Pre dve godine je sa timom iz Belo Orizontea osvojio krunu u Brazilu posle pola veka posta crno-belih.

I dalje ima fantastičan šut, levica koja ga i dalje služi iako je ovog leta napunio 37 godina. Veteran je pobedi svog tima protiv Sao Paula na Morumbiju sa 2:0 u 18. kolu Brazileiraa postigao jedan od najlepših golova ove godine u svetu. Odapeo je strelu sa oko 40 metara iz slobodnog udarca. Lopta se kao metak sjurila u mrežu domaćina. Golman Trikolora Rafael je paradom samo ulepšao gol za TV špice. Pravo remek delo. Brazilci su došli do podatka da je lopta išla brzinom od 98 kilometara na čas.

Izabrane vesti

Ovakvu bombu vredi videti i iz drugog ugla.

Bio je to prvi gol za goste iz Belo Orizontea, dok je u nastavku Pavon iz penala duplirao prednost za prva tri boda za trenera Atletika, legendarnog Luiza Felipea Skolarija, nekadašnjeg selektora Selesaa i Portugalije. Posle odlaska Argentinca Eduarda Kudeta, nikako nije išlo šampionu Brazila iz 2021. godine. Ređao je poraze pod komandom popularnog Felipaa, ali konačno malo slavlja za navijače tima iz Belo Orizontea.

Sao Paulo je nastavio sa lošim igrama, čak četiri poraza u prethodnih pet utakmica, a i dalje za ovaj klub nisu zaigrala dva velika pojačanje koja su stigla ovog leta na Morumbi. U pitanju su Kolumbijac Hames Rodrigez i nekadašnji napadač Totenhema Lukas Mora.

Hulk i kompanija sada su na desetom mestu, i dalje mogu da se bore za plasmanu u Kopa Libertadores. Atletiko je prethodne nedelje na svom terenu poražen od Palmeirasa (0:1) u prvom meču osmine finala najjačeg takmičenja na tlu Južne Amerike, a ova pobeda biće zamajac za bolje ige crno-belih u nastavku sezone. Sao Paulo pada posle dobrog starta šampionata.

Gremio posrće. Pao je u Riju od davljenika Vaska koji je golom Argentinca Pabla Vegetija u 80. minutu konačno prepustio začelje tabele Serije A nekog drugom. “Fenjeraš“ je sada Amerika Mineiro. Lider Botafogo je ostao neporažen u Belo Orizonteu. Odigrao je bez golova protiv povratnika u Seriju A, Kruzeira.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

---------------------

BRAZIL 1 – 18. KOLO

Subota

Santos – Atletiko Paranaense 1:1 (0:1)

/Leonardo 90+5 - Pablo 30/

Gojas - Fortaleza 1:0 (0:0)

/Figeredo 53ag/

Internasional - Korintijans 2:2 (1:1)

/Enrike 18, Andriano 90+9 - Agusto 13, Santos 86/

Nedelja

Fluminense - Palmeiras 2:0 (1:0)

/Arias 15, Kenedi 59/

Sao Paulo – Atletiko Mineiro 0:2 (0:1)

/Hulk 4, Pavon 68pen/

Vasko – Gremio 1:0 (0:0)

/Vegeti 80/

Baija – Amerika Mineiro 3:1 (1:0)

/Everaldo 26, Kauli 60, Ratao 69 – Mastrijani 52/

Koritiba – Bragantino 0:1 (0:1)

/Soriso 19/

Kruzeiro – Botafogo 0:0

Ponedeljak

Kujaba - Flamengo 3:0 (0:0)

/Alešandre 46, Klajson 54, Dejverson 80/



tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1HulkSao PauloAtletiko Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara