IMT sapleo Kolubaru i trasirao put Kabelu i Radničkom ka Superligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 19:23

Ekipa Zorana Milinkovića propustila priliku da priđe na bod vodećem dvojcu

Fudbaleri IMT-a slavili su u 28. kolu Prve lige Srbije na svom stadionu protiv ekipe Kolubare (1:0). Tako su potvrdili da se nalaze u sjajnoj formi, pa posle trećeg vezanog trijumfa sede na četvrtom mestu na tabeli, sa tri boda manje od današnjeg rivala, koji je ostao četiri koraka iza drugoplasiranog Kabela.

Ekipa iz Lazarevca je odigrala slab meč, gosti su parirali domaćinu u prvih pola sata, ali su posle primljenog pogotka potpuno potonuli. Igrao se 33. minut kada je Veljko Kijevčanin zatresao mrežu Dejana Stanivukovića. Traktoristi su u nastavku imali još nekoliko prilika da uvećaju prednost, ali promene rezultata nije bilo.

Izabrane vesti

Snage na stadionu na Novom Beogradu su odmerile dve ekipe u najboljoj formi u prolećnom delu sezone, na kraju je IMT uspeo da slavi minimalcem i tako saplete sastav iz Lazarevca u borbi za plasman u Superligu. Ekipa Zorana Milinkovića je tako doživela prvi poraz posle sedam utakmica (šest pobeda i remi).

IMT je tako posle remija u prvom delu sezone (2:2) ostao neporažen u duelima sa Kolubarom. Nisu izgubljene šanse ovih ekipa da mogu do elitnog ranga, ali posle ishoda današnjeg susreta, put ka Superligi je otvoren ekipama Radničkog iz Kragujevca i Kabela. Sastav iz Novog Sada je drugi sa 55 bodova, koliko trenutno imaju i Šumadinci, ali bi Kragujevčanima trebalo da budu dodeljena još tri boda, posle prekida utakmice sa čačanskim Borcem, koji je u 12. minutu ostao bez potrebnog broja igrača da odigra susret do kraja.

Fudbalere IMT-a do kraja sezone očekuju dueli sa Trajalom, Dobanovcima, Jagodinom, Železničarom iz Pančeva, Dubočicom i kraljevačkom Slogom. Kolubara će se sa druge strane u preostalih šest rundi susresti sa Radničkim iz Pirota, Kabelom, kragujevačkim Radničkim, kao i ekipama Žarkova, čačanskog Borca i u poslednjem kolu Zemuna.

PRVA LIGA SRBIJE – 28. KOLO

Subota

Kabel – Zemun 1:0 (0:0)

Radnički K. – Borac Č. 0:0, prekid u 12. minutu

Radnički P. – Loznica 2:1 (1:0)

Sloga – Jagodina 0:0

Nedelja

16.00: Dinamo V. – Žarkovo 2:0 (0:0)

16.00: Dubočica - Železničar P. 2:1 (0:0)

16.00: Grafičar – Trajal 4:1 (0:0)

16.00: Radnički S. M. – Budućnost D. 2:1 (0:0)

Ponedeljak

IMT - Kolubara 1:0 (1:0)



tagovi

Prva liga SrbijeIMTKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara