Jovan Ciga Sekulić (MN Press)
Jovan Ciga Sekulić (MN Press)

IN MEMORIAM: Jovan Ciga Sekulić (71)

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.04.24. | 12:35

Preminuo jedan od doajena novinarstva

Srpsko sportsko novinartstvo je ostalo bez jednog od najvećih. U Beogradu je danas preminuo Jovan Ciga Sekulić (71), potvrdila je porodica.

Sekulić je rođen 18. avgusta 1953. godine u Beogradu, a novinarstvom je počeo da se bavi 1974. godine. Bio je vrsni poznavalac sporta i pisane reči. U širokom spektru sportova koje je pratio, fudbal je ipak bio i ostao njegova najveća strast pa je radio i kao tehnički direktor u mnogim beogradskim fudbalskim klubovima.

Izabrane vesti

Pisao je u Sportu, Blicu, Glasu javnosti, a od 2003. godine je skoro dve decenije u Večernjim novostima obavljao funkciju urednika sportske rubrike. U međuvremenu je bio i urednik magazina Fudbal, kolumnista Mozzart sporta od osnivanja, a napisao je i nekoliko knjiga: "Ljupko (Petrović) - ime fudbala", "Planeta Zvezda"...

Izveštavao je sa najvećih takmičenja, svetskih i evropskih prvenstava i olimpijskih igara, bio uz Crvenu zvezdu kada je postala evropski i svetski šampion 1991 i ubraja se među najtrofejnije novinare u istoriji našeg sportskog novinarstva.

Punu deceniju predsedavao je Udruženjem sportskih novinara Jugoslavije, potom Srbije i Crne Gore, a u dva mandata je bio i predsednik Udruženja sportskih novinara Balkana.



tagovi

Jovan Ciga Sekulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara