Momčilo Moca Vukotić (©MN Press)
Momčilo Moca Vukotić (©MN Press)

IN MEMORIAM: Momčilo Moca Vukotić

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.12.21. | 14:11

Jedna od najvećih legendi Partizana preminula u 72. godini

Tužan dan za crno-belu porodicu. Momčilo Moca Vukotić, jedan od najvećih igrača u Partizanovoj istoriji, preminuo je danas u 72. godini.

Moca Vukotić je u beogradskom klubu proveo celu igračku karijeru izuzev jedne sezone u francuskom Bordou. Tri puta je bio prvak one velike Jugoslavije (1976, 1978. i 1983. godine), a dugo je bio i igrač sa najvećim brojem nastupa u dresu crno-belih. Rekord od 791 utakmice tek nedavno je oborio Saša Ilić sa 861 nastupom za Partizan.

Izabrane vesti

Vukotić je i četvrti na večnoj listi najboljih strelaca crno-belih sa 339 pogodaka. Ispred njega su samo Mustafa Hasanagić (355), Marko Valok (411) i Stjepan Bobek (425). Partizanov vesnik ga je 1995. izabrao u idealnih 11 Partizanove istorije.

Za reprezentaciju SFRJ odigrao je 14 utakmica i bio učesnik Evropskog prvenstva 1976. na kome je Jugoslavija kao domaćin zauzela četvrto mesto.

Kao trener je vodio Partizan, Panionios, Apolon iz Limasola, Neu Salamis, Etnikos, reprezentaciju Kipra, rumunski Farul, PAOK i Levadijakos, da bi se potom vratio u Humsku, prvo kao direktor klupske akademije, a zatim i njen predsednik.

Slava mu.


tagovi

Momčilo VukotićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara