Fudbaleri Independijente del Valjea (©AFP)
Fudbaleri Independijente del Valjea (©AFP)

Independijente del Valje balansira između napada na titulu i Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.06.23. | 23:05

Crno-beli imaju priliku da naprave ogroman korak ka osvajanju Aperture Ekvadora i plasmanu u finale za titulu u noći između petka i subote (23.55), kada će da ugoste aktuelnog prvaka Aukas

Veoma važnih nedelju dana je pred fudbalerima Independijente del Valjea. Jedan od najboljih ekvadorskih klubova ima priliku u noći između petka i subote, od 23.55 časova po srednjoevropskom vremenu, da eventualnom pobedom nad aktuelnim šampionm Aukasom napravi ogroman korak ka plasmanu u finale domaćeg prvenstva. Ukoliko u tome uspe, moći će u miru da se okrene jednako bitnoj utakmici protiv Korintijansa u Kopa Libertadoresu narednog četvrtka.

Do kraja ekvadorske Aperture ostala su samo još tri kola, a Independijente je ubedljivo prvi. Ima pet poena više od Barselone iz Gvajakila, koja i te kako ima za čime da žali. Naime, prošlog vikenda je ekipa koju trenira argentinski stručnjak Martin Anselmi izgubila od LDU Kita sa 3:2, a Barselona nije to uspela da kazni, pošto je dan kasnije takođe poražena od El Nasionala.

Izabrane vesti

Independijente zato sada ima odličnu priliku da baš preko leđa aktuelnog prvaka praktično osigura prvo mesto, jer ako trijumfuje noćas, u preostala dva kola će tražiti još jedan poen za overu finala krajem godine. Biće zanimljivo videti da li će Anselmi noćas da rizikuje i pošalje na teren dvojicu rovitih prvotimaca Lautara Dijaza i Kevina Rodrigeza ili će im možda pružiti još nekoliko dana odmora kako bi bili spremni za okršaj sa Korintijansom.

Prošlogodišnji osvajač Kopa Sudamerikane ima visoke ciljeve i u elitnom takmičenju Južne Amerike, ali njegove ambicije su pretrpele ozbiljan udarac u četvrtom kolu E grupe, kada je predstavnik Ekvadora poražen na gostovanju nejakom Liverpulu iz Montevidea (1:0). I dalje je Independijente na drugoj poziciji koja vodi u osminu finala, ali sada ima samo dva poena više od trećeplasiranog Korintijansa i mora da bude oprezan narednog četvrtka na svom terenu.

23.55: (1,42) Independijente del Valje (4,20) Aukas (7,25)

No, o tom – potom. Sada je u fokusu domaći šampionat. Aukas je u slaboj formi, ima samo jednu pobedu u poslednja četiri kola i pao je na sedmo mesto na tabeli. Možda ne može više da se domogne finala (ima sedam bodova manje od Independijentea), ali i dalje to ne znači da će crno-belima da bude lako. Ipak pričamo o aktuelnom prvaku, koji je ove sezone u Kopa Libertadoresu savladao šampiona Južne Amerike Flamengo.

Poput Independijentea, i Aukas će sledeće sedmice igrati važan meč u elitnom takmičenju, u goste mu dolazi čileanski Njublense. Ako žuto-crveni žele da ostanu u igri za drugo mesto moraju da trijumfuju, jer trenutno su poslednji na tabeli sa tri poena, jednim manje od Njublensea, a dva od drugoplasiranog Flamenga. Aukasu je verovatno više u mislima taj meč nego okršaj sa Independijenteom, kojem su dužni posle poraza u Superkupu Ekvadora sredinom februara sa 3:0. Za osvetu će biti vremena, ima i ta Klausura...

EKVADOR 1, APERTURA – 13. KOLO

Petak

23.55: (1,42) Independijente del Valje (4,20) Aukas (7,25)

Subota

02.30: (1,33) LDU Kito (4,70) Libertad (8,50)

22.00: (2,25) Mušuk Runa (3,25) Orense (3,05)

Nedelja

01.00: (1,85) Barselona Gvajakil (3,45) Emelek (4,00)

20.00: (4,10) Kumbaja (3,35) Universidad Katolika (1,85)

22.30: (1,70) Tekniko (3,50) Gvajakil Siti (4,80)

Ponedeljak

01.00: (3,50) Gvalaseo (3,35) El Nasional (2,00)

02.00: (1,95) Deportivo Kuenka (3,35) Delfin (3,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ekvador 1Independijente del ValjeAukas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara