Independijente Medeljin (©AFP)
Independijente Medeljin (©AFP)

Independijente posle preokreta do polufinala, Kindio predvođen nezaustavljivim Kambidom nastavio da iznenađuje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.01.21. | 04:19

Poznat prvi polufinalni par Kupa Kolumbije

Kolumbijski profesionalni fudbal ponovo je na sceni, Novu godinu otvorili su mečevi četvrtfinala Kupa, koji zbog prekida izazvanog pandemijom virusa korona nije dovršen. Već je poznat i prvi polufinalni par. Independijente Medeljin je u derbiju bio bolji od ekipe Juniora (2:1), dok je Kindio posle Deportivo Kalija iznenadio i Aliansa Petroleru (2:0).

Najveću pažnju privukao je susret u Medeljinu na stadionu Atanasio Hirardot, popularni DIM ugostio je ekipu Juniora. Ova dva kluba spadaju u red najvećih u kolumbijskom fudbalu, često su se poslednjih godina sastajali u eliminacionim fazama takmičenja, ovoga puta je Independijente slavio, iako su gosti imali prednost posle prvih 45 minuta.

Izabrane vesti

Uvodni minuti pripali su domaćinu, gosti su doživeli i peh jer je u 20. minutu Viafara morao da napusti teren zbog povrede (Pjedrahita ga je zamenio). A onda, igrao se 43. minut kada gosti dolaze do pogotka. Centaršut Hinestroze sa leve strane, koji Migel Borha pretvara u pogodak za veliko vođstvo Juniora. Bolji trenutak za gol gosti tešku da su mogli da odaberu.

Kratko je ipak trajala radost gostiju, nakon pauze od 15 minuta igrači Independijentea su se sveži vratili na teren i od samog starta su zaigrali sa novom energijom. Sjajan potez Hermana Gutiereza, koji proigrava Agustina Vuletiča, a Argentinac hrvatskog porekla pronalazi put do mreže rivala. Bilo je u nastavku i čarki, a na ulasku u poslednjih 10 minuta mogao se primetiti i umor na licima igrača obe ekipe, pauza im nije prijala. I kada se činilo da 90 minuta neće biti dovoljno da se odluči pobednik, Leo Kastro je ostavio Dita u prašini i potom matirao Vijeru za potpuni preokret u Medeljinu.


Igrao se 88. minutu, postalo je jasno da će domaćin slaviti, gosti jednostavno nisu imali snage da se vrate. Slavlje u Medeljinu je moglo da počne, navijačima je bio zabranjen ulazak na tribine, ali su zato priredili vatrenu dobrodošlicu svojim ljubimcima, pa nema sumnje da će tako biti i posle velike pobede.


Za rivala u polufinalu imaju najprijatnije iznenađenje Kupa, ekipu Kindija, koja je slavila protiv Aliansa Petrolere (2:0). Napadač Diber Kambido je postigao golove u idealnim trenucima i tako slomio rivala. Najpre je prednost Kinidu doneo u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, a potom se u strelce upisao i posle samo dva minuta igre u nastavku. Popravio je svoj učinak na pet golova i trenutno je najbolji strelac u takmičenju, pa nema sumnje da će predstavljati najveću opasnost po gol Independijente Medeljina u polufinalu, koje je na programu već u subotu (22.00).

KOLUMBIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Sreda

Kinido - Alijansa Petrolera 2:0 (1:0)

/Kambido 45+1, 47/

Četvrtak

Independijente Medeljin - Junior 2:1 (0:1)

/Vuletič 52, Kastro 89 - Borha 45/

23.30: (2,85) Deportivo Pasto (2,65) Amerika Kali (2,85)

Petak

02.00: (2,55) Deportivo Tolima (3,00) Atletiko Nasional (2,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup KolumbijeIndependijente MedeljinJuniorKolumbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara