Infantino (©Reuters)
Infantino (©Reuters)

Infantino ohladio azure: Italija na SP? Uozbiljite se...

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 03:49

Nadaju se suspenziji Irana

Svetsko prvenstvo bez Italije je zaista kao torta bez šlaga, ali kada smo „preživeli“ jedno, izdržaćemo nekako i drugo. Pitanje je samo kako će to podneti na Čizmi, jer se i dalje nadaju putu u Katar, na mala vrata.

Samo dan-dva pošto je Makedonija izbacila Italiju u baražu za Mundijal, krenule su spekulacije kako bi FIFA mogla da izbaci Iran zato što je zabranio ženama ulazak na stadion tokom kvalifikacija.

Izabrane vesti

Na tu kartu su zaigrali azuri, poverovali su u tu opciju, pa je pitanje o takvoj šansi stiglo do predsednika FIFA Đanija Infantina, koji je momentalno ugasio sve nade Italijana da bi mogli da se umuvaju u Katar.

„Italija umesto Irana na Mundijalu? Dajte, uozbiljite se“, uzvratio je Infantino. Mada je priznao da mu dođe da plače kada pomisli da azuri neće igrati na prvenstvu sveta.

Prvi čovek FIFA je otkrio i da ideja o Mundijalu na svake dve godine nije još umrla.

„Kada pričamo o ideji da se Svetsko prvenstvo igra na svake dve godine, to je zbog emocija koje budi ovo neverovatno takmičenje. Italija je igrala na skoro svakom, a mnogo je država koje bi volele da su češće učesnice šampionata i davanje te nade drugima je ključna stvar“.

Potegao je Infantino u ovom slučaju i svoje detinjstvo.

Setim se šta sam doživeo kao dečak i sramota je da druga deca ni danas nemaju takvu priliku. Današnji svet je podeljen i bitno je da stvorimo više šansi da se ujedinimo, a sport je najbolji za to. Trenutno najbolji fudbaleri sveta igraju u najboljim ligama i svi ostali su isključeni iz toga“, stav je Đanija Infantina. 


tagovi

Đani InfantinoFIFAfudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara